LOKOMOTIV DOBRO VUČE

Bilić srušio 'neslomljivi' Grozni i napao vrh

22.09.2012 u 21:44

Bionic
Reading

Veliku je pobjedu ostvario bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić sa svojim Lokomotivom. U 9. kolu ruske Premierlige slavio je na gostovanju kod Tereka iz Groznog s 3-0

U velikom je nizu prije subotnje utakmice bila momčad iz Čečenije - imala je pet prvenstvenih pobjeda zaredom, a pritom je u zadnja četiri kola rušila moskovski Dinamo, Spartak, Rubin i Zenit! U tri ovosezonske utakmice u Groznom ostvarila je, pak, isto toliko pobjeda.

Nije u takvoj situaciji Bilićevim nogometašima bilo lako doći u čečensku prijestolnicu, ali posao su na kraju obavili sjajno.

Maksim Grigorjev ih je doveo u vodstvo u 62. minuti, a u samoj su završnici pala još dva pogotka: u 83. minuti je strijelac bio Nigerijac Victor Obinna, a šest minuta kasnije i Brazilac Maicon. Svih su 90 minuta za Lokomotiv odigrali Dario Krešić i Vedran Ćorluka.

Bilićev sastav sada ima tri značajne pobjede u nizu: domaće protiv Spartaka i Rubina, te gostujuću protiv Tereka. Na ljestvici se probio na drugo mjesto s 19 bodova, dva manje od vodećeg CSKA-a, a već sljedeće kolo mu nosi novi težak izazov - gostovanje kod aktualnog prvaka Zenita u St. Peterburgu.

Zenit je u subotu odigrao 2-2 u gostima kod Krilja Sovjetova, a premijerni je gol zabio Brazilac Hulk koji je početkom mjeseca stigao iz Porta uz odštetu od 55 milijuna eura.


Ruska Premierliga, 9. kolo:

Terek - Lokomotiv 0-3
Krilja Sovjetov - Zenit 0-3
Volga - CSKA 2-3
Dinamo Moskva - Amkar 3-2

Redoslijed: 1. CSKA 21, 2. Lokomotiv 19, 3. Terek 19, 4. Zenit 17...