PAMTI SE POBJEDA

Bilić: Prvo poluvrijeme dobro, drugo loše

01.04.2009 u 23:32

Bionic
Reading

Bilićevi izabranici su stigli do nove pobjede u utrci za put u Južnoafričku Republiku i to je najvažnije. Tri nova boda su upisana i hrvatski reprezentativci se sada okreću prema Ukrajini. Pobjeda u Andori ostvarena je rutinski i takav rasplet je zadovoljio naše igrače i izbornika

Kapetan Darijo Srna znao je da u Andori neće biti lako.

'Zadovoljan sam. Tako treba nastaviti. Znali smo da će biti teško. Bilo je najvažnije što prije zabiti pogodak. Oni su za vrijeme utakmice provocirali, ali nismo tome podlegli. Drago mi je što su Klasnić i Eduardo zabili i pokazali da su u dobroj formi. Imamo sada dva mjeseca da se pripremimo za novu utakmicu s Ukrajinom', rekao je taj igrač Šahtara.

'Najvažnije je da smo pobijedili. Mi smo napravili sve što je trebalo. Idemo kući sretni i smrznuti. Sada imamo dosta vremena da se spremimo za sljedeće utakmice', dodao je napadač Monaca Klasnić.

A što na izvedbu svojih izabranika kaže Bilić?

'Zadovoljni smo s tri boda i prvim poluvremenom koje je bilo najbolje od sva četiri dosad odigrana. Bilo je lijepih akcija i prilika. Drugo je bilo slabo, teren je bio loš, ali tu ne tražim opravdanje. Bilo je dosta tehničkih pogrešaka, igrali smo bez agresije, bez otvaranja prostora, a zato je bilo i nervoze', rekao je Bilić te nastavio:

'Nitko nije odskakao ni pozitivno ni negativno. Imali smo fantastične akcije Eduarda i sjajne ubačaje Srne. Klasnić i Eduardo su se vratili pogocima i to je jako važno. Što se tiče utakmice Engleske i Ukrajine, nisam priželjkivao nikakav rezultat. Pobjeda Engleza nas je približila više drugoj poziciji, ali i udaljila od prvog mjesta.'