OSVOJIO TURKE

Bilić: Ponosan sam što ću raditi u tako velikom klubu

28.06.2013 u 18:38

Bionic
Reading

Slaven Bilić nakon samo par dana predaha od ganjanja otpremnine u Lokomotivu, u petak je privatnim zrakoplovom stigao u Istanbul gdje su ga dočekali navijači, ali i čelnici Bešiktaša te mu stavili trogodišnji ugovor na potpis

Za Slavena Bilića više nema dileme. Od petka je i službeno trener turskog Bešiktaša jer tijekom poslijepodneva stavio je potpis na trogodišnji ugovor s 'crno-bijelima' iz Istanbula.

'Ponosan sam što ću raditi u tako velikom klubu kao što je Bešiktaš. A za navijače Bešiktaš zna cijela Europa. Njihova energija bit će naša prednost nad našim protivnicima, a s njihovom snagom kombinirat ćemo i našu vlastitu energiju', rekao je Bilić i odmah osvojio navijače.

No, nisu ga fascinirali samo navijači Bešiktaša.

'U turske sam se navijače zaljubio na Euru 2008. godine, u onoj vrlo emotivnoj utakmici. No, u Hrvatskoj sam navikao na to da su navijači 12. igrač. Nemam straha niti sam zabrinut kako ću proći s Bešiktašom'.

Fasciniran je Turskom.

'Zna se da bih najviše volio raditi u Velikoj Britaniji, ali zaljubio sam se u Tursku i unatoč drugim ponudama bez razmišljanja sam prihvatio Bešiktaš'.

Sjetili su se turski novinari velikog rivalstva s Fatihom Terimom, bivšim izbornikom koji sada vodi Galatasaray.

'Veliki smo prijatelji, pili smo kave zajedno, i jako ga respektiram. On je istinska legenda, ali naravno da ću ga pokušati pobijediti'.