EVO I ZAŠTO

Bilić odahnuo, sramotna utakmica ipak poništena!

29.01.2014 u 18:51

Bionic
Reading

Dvoboj turskog nogometnog prvenstva između Kasimpaşe i Beşiktaşa bit će ponovno odigran 11. veljače...

Podsjetimo, u utakmici odigranoj 15. prosinca Kasimpaşa je kao domaćin slavila s 2-1, ali na terenu su se događale krajnje bizarne stvari. Beşiktaşu su u 82. minuti isključena čak dvojica nogometaša i to zbog sukoba s huliganom koji je utrčao na travnjak. Izgrednik je uletio na teren i oborio gostujućeg veznjaka Manuela Fernandesa. Domaći su ga igrači odmah uhvatili, ali pravdu su odlučili dijeliti i gosti. U gužvi koja je nastala Ramon Motta i Hugo Almeida su, udarili uljeza. Motta je nakon toga dobio izravan crveni karton, dok je Almeida morao iz igre zbog drugog žutog.


Još kontroverznija situacija se, međutim, dogodila u prvom poluvremenu kada je branič Kasimpaşe Ryan Donk zaustavio jedan napad Almeide tako da mu je pod noge bacio drugu loptu koju je neko vrijeme držao u ruci?!


Upravo zbog tog incidenta su se Beşiktaş i njegov trener Slaven Bilić i žalili, a odluka Turskog nogometnog saveza je napokon stigla u srijedu. Bit će to četvrta utakmica u povijesti turske Superlige koja će se ponoviti zbog sudačkih pogrešaka.

S obzirom da je utakmica iz prosinca poništena, Beşiktaş je sada ponovno na četvrtom mjestu ljestvice s bodom više od Kasimpaşe.