RAZIGRANI NIKICA

Bilić mu je unio 'život', Jelavić se vraća u reprezentaciju!

17.01.2016 u 10:33

Bionic
Reading

'Leteča tvrđava', kako mu je tepao Miroslav Blažević dok ga je vodio u Hajduku, Nikica Jelavić mogao bi se vratiti u hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Bivši igrač Hajduka, Waregema, Rapida, Glasgow Rangersa, Evertona i Hull Cityja, ali i hrvatske nogometne reprezentacije, Nikica Jelavić, od rujna 2015. godine nalazi se pod 'dirigentskom palicom' Slavena Bilića i Nikole Jurčevića u West Ham Unitedu.

I očito je ta suradnja dala rezultata, jer se taj 30-godišnji nogometaš posljednjih tjedana jednostavno preporodio.

Prošle je sezone igrao za Hull City, s kojim je 'potonuo' u drugi razred engleskog nogometa, no u želji da prije svega pomogne sebi i svom klubu, Slaven Bilić osjetio je potrebu i doveo Jelavića među 'čekičare'.

Bio je to odličan potez za obojicu, jer Nikica Jelavić veliki je profesionalac, koji je prvih nekoliko utakmica uglavnom sjedio na klupi za rezervne igrače. No nije se bunio, već je, svjestan vrhunske forme Dimirija Payeeta, Andyja Carolla i drugih igrača - svoju priliku strpljivo čekao.

U to je vrijeme Bilić bio hit sa svojom momčadi, jer padali su velikani, poput Arsenala, Manchester Cityja, Liverpoola, Chelseaja, i Jelavić je svoju priliku jednostavno trebao dočekati.

U to vrijeme, u jednom razgovoru, Nikola Jurčević nam je na upit o Jelaviću, koji bez obzira na hrvatske stručnjake u stručnom stožeru sjedi na klupi, samo rekao:

'Ma, za Jelavića nema straha. Nevjerojatno je s kakvom voljom dolazi na treninge i odrađuje sve svoje zadatke. Svjestan je i on da su sada neki drugi igrači u formi i da su se 'zacementirali' u momčadi. Ali Jelaviću dajemo priliku s klupe i vjerujte, uistinu je 'pravi', a svojim znanjem i voljom će se nametnuti', prije nekih mjesec dana rekao nam je Jurčević

U to vrijeme, kako doznajemo, za Jelavića se raspitivao i izbornik Ante Čačić, koji očito nije zaboravio Jelavića, bez obzira na to što se Nikica u jesen 2014. godine, nakon dvoboja protiv Malte i 36 utakmica u kojima je zabio šest golova, zahvalio tadašnjem izborniku Niki Kovaču. Očito je Nikica bio nezadovoljan tretmanom i odlučio se posvetiti isključivo klupskoj karijeri.

No kako neslužbeno doznajemo, a posebno nakon posljednjih igara, ali i dvaju golova za West Ham (od toga je jedan zabio u pobjedi protiv Wolverhamptona koji je 'čekičare' odveo u sljedeći krug FA kupa), ideja da se vrati u reprezentaciju te možda i izbori mjesto za odlazak na Euro u Francuskoj, Jelaviću se sviđa.

Interes i simpatije su, dakle, obostrani, samo je bitno da Bilić održi Jelavićevu formu. A to, uz pomoć vrhunskog kondicijskog stručnjaka Miljenka Raka, ali i privatnog trenera koji dolazi Nikici u London, Ivana Krakana, neće biti teško.