OPERACIJA KAZAHSTAN

Bilić: Imamo snage za slavlje u Kazahstanu

04.10.2009 u 21:14

Bionic
Reading

Počela je 'operacija Kazahstan'. Izbornik Slaven Bilić, njegov stručni stožer i dio reprezentativaca okupili su se u nedjelju u hotelu Sheraton, a u ponedjeljak (10 sati) se odlazi u Rovinj

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je posljednji ispit u skupini u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u JAR-u. Bilićeve izabranike 14. listopada očekuje dvoboj u hladnoj Atsani protiv Kazahstana, a prije toga će hrvatski izbornik provjeriti kandidate i u prijateljskom ogledu protiv Katara na Kantridi (8. listopada).

'Očekuje nas teška utakmica i na psihološkom i na fizičkom planu. Prvo je zbog imperativa pobjede, a drugo zbog dalekog putovanja. Zato smo odlučili da u nedjelju krenemo za Kazahstan', rekao je u uvodu Bilić te se osvrnuo na izostanke:

'Probleme imamo kroz cijele kvalifikacije, ali imamo znanja, snage i želje da ostvarimo pobjedu. Jasno je da ćemo pratiti u subotu utakmicu Ukrajine i Engleske i očekujem da će Englezi nastaviti niz nepobjedivosti.'

Sigurno nema Modrića i Pletikose, ali Bilić vjeruje da Šimunić i Eduardo nisu izgubljeni.

'Zasad Šimunić ima više izgleda da se oporavi i on će u Rovinju provoditi terapiju u dogovoru s njegovim klubom Hoffenheimom. Što se tiče Eduarda, Arsenal ga želi u Londonu, ali ćemo inzistirati da on ostane s reprezentacijom. Nećemo ništa forsirati s njim, ali se nadamo čudu', govorio je hrvatski izbornik.

Generalna proba je utakmica s Kazahstanom:

'To je ozbiljna proba, a ne gubitak vremena. Protiv Katara će igrati momčad za koju smatramo da će iznijeti utakmicu u Kazahstanu. Nekim igračima će to dobro doći, jer nisu standardni u klubovima.'

Poziv je dobio i Nikica Jelavić, bivši napadač Hajduka koji trese mreže u bečkom Rapidu.

'On je već prije dvije godine bio u kadru za utakmice s Rusijom i Engleskom, ali zbog ozljeda i problema s koljenom nije više bio tu. O njemu sve govori njegova statistika, zabijao je Aston Villi, Celticu i HSV-u. Zaslužio je poziv igrama i ponašanjem', smatra Bilić.

Bilić je i dodao da ga veseli što su se raspucali Ćorluka i Kranjčar te da će, iako ima probleme u zadnjoj liniji (Šimunić, Vejić i Knežević), učiniti sve kako bi izborniku mlade selekcije Draženu Ladiću stavio na raspolaganje braniča Dinama Dejana Lovrena.