TALLINN, U 20 SATI I 30 MINUTA

Bilić: Ima nas malo, ali za Estoniju dovoljno

26.05.2010 u 10:38

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas (20.30) u Tallinnu igra svoje treću prijateljsku utakmicu u kratkom vremenu. Nažalost, izbornik Slaven Bilić na travnjak će poslati momčad u kojoj nedostaju gotovo svi prvotimci

Slaven Bilić je izjavio kako su prijateljske utakmice s Austrijom, Walesom i Estonijom početak novog kvalifikacijskog ciklusa. Okršaj u Tallinnu bio je zamišljen kao generalka, a na kraju se pretvorio u izlet, jer će zbog ozljeda i nekih drugih razloga Hrvatska igrati u sastavu u kojem najvjerojatnije neće više nikada.

'Bit će dobro, ima nas malo, ali dovoljno. Jedna utakmica ionako je bila zamišljena da se isprobaju igrači s malom minutažom ili dečki koji su se nametnuli kroz mladu reprezentaciju ili HNL. Jedino smo promijenili raspored da se u Osijeku predstavimo s najboljom u tom trenutku mogućom postavom', govorio je Bilić te dodao:

'Ne može se reći da nam utakmica nije dobrodošla. Ona je bitna iako neki tumače da nam nije bila potrebna. No to je prava prilika da se novaci asimiliraju u tu našu skupinu, da imaju manji stres kada ih uključimo u kvalifikacijama.'

Poznato je da izbornik ne može računati na Kalinića, Klasnića, Eduarda, Petrića, Jelavića, Bilića, Mandžukića, Olića, Modrića, Srnu, Šimunića, Pletikosu, Kranjčara, Kneževića, Ćorluku i Runju.

Sastavi:

Estonija: Pareiko – Šišov, Stepanov, Piiroja, Sidorenkov – Puri, Vasiljev, Dimitrijev, Kruglov – Oper, Kink

Hrvatska: Subašić – Vida, Schildenfeld, Lovren, Čale – Pokrivač, Dujmović, Gabrić, Badelj, Pranjić – Rakitić.

Austrija - Hrvatska 0:1
Hrvatska - Wales 2:0