TRENER BEZ KOČNICA

Bijes iz Igokee: Nećemo final four, otkažite ga!

27.03.2013 u 12:38

Bionic
Reading

Trener košarkaša Igokee je javnim pismom vlastitoj upravi kluba apelirao da učini sve što je u njihovim mogućnostima da se završni turnir ABA lige NE odigra u njihovoj dvorani. Razlog je činjenica da Igokei niti prvo mjesto uoči doigravanja nije osiguran nastup u Euroligi iduće sezone

Nakon nepoznavanja euroligaških pravila od strane čelnika lige koje je dovelo do nepotrebne nervoze ue završnici sezone Igokea sada s europskim moćnicima pregovara o mjestu eventualnog nastupa u Euroligi. Fiba traži dvoranu u Zenici, no tamo Igokea ne želi igrati i sve je rezultiralo otvorenim pismom trenera najbolje regionalne ekipe Dragana Bajića koji nije skrivao ojađenost:

'Kad je kvaliteta i snaga moje momčadi za predstojeći 'final four', koji se treba igrati na našem parketu, u pitanju uz našu publiku ne plašim se kao trener. S ovom momčadi ne bojim se niti jednog protivnika, pogotovo ne u Laktašima, ali se bojim novih ožiljaka koji bi sigurno ostavili trajne posljedice na sve nas, a to nam sigurno nije potrebno jer samo mi znamo kako se osjećamo poslije svega ovoga,' piše Bajić koji je odlučio reći sve što misli. 

'Ako ste u mogućnosti, otkažite završni turnir pa neka ga organizira neki veći klub, neki veći grad, neka veća država... Bolje da negdje odemo kao turisti, jer je došlo vrijeme da je bolje gubiti i ostati sretan nego pobjeđivati i ostati šokiran,' stoji u Bajićevom pismu upravi kluba, koje je dostavljeno srpskim redakcijama a prenosi ga mondo.rs

Trener Igokee ističe da se upravi s ovim zahtjevom obraća jer je prema njemu kao treneru, njegovom stručnom stožeru i igračima Igokee učinjena velika nepravda.

'Sve ovo što se dogodilo je jedan veliki šok koji smo doživjeli i moji igrači kao sportaši i ja kao trener odnosno sportski radnik. Svi zajedno smo imali sportski motiv, a to je da budemo najbolji jer smo znali što nam status najboljih donosi. Kao trener ove momčadi najbolje znam koje su njezine mogućnosti i krajnji dometi, smatram da su najbolji što su i pokazali tijekom sezone. No, zna se što smo dobili - šok kao sportaši i ožiljak koji teško zarasta - jedno veliko NIŠTA,' završava bajić u pismu koje vjerojatno neće ništa promijeniti ali će odjeknuti u košarkaškim krugovima diljem Europe.

Gdje god igrali Igokea će finale tražiti protiv Partizana