BERNIE TRAŽI ISTRAGU

'Bianchi je trebao u Ferrari već sljedeće sezone!'

07.10.2014 u 10:53

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo vjeruje da bi Jules Bianchi postao vozač talijanske F1 momčadi već sljedeće sezone, a FIA je pokrenula istragu oko nesreće sa Suzuke...

Mladi 25-godišnji Francuz stradao je kao žrtva spleta nesretnih okolnosti i teških uvjeta u kojima je vožena Velika nagrada Japana. Zabio se pod traktor-dizalicu i završio s teškim ozljedama glave te se u bolnici na odjelu intenzivne njege bori za svoj život.

Riječ je o vozaču koji je u posljednje dvije sezone impresionirao sve sjajnom vožnjom za volanom očajno spore Marussije, za koju je u Monaku postigao i prve bodove u povijesti ekipe. Bianchi je prošao kroz juniorski program Ferrarija i trebao je voziti u budućnosti za talijansku momčad.

Realno je bilo očekivati da će 2016. godine zamijeniti Raikkonena, no s obzirom da je moguć bankrot mnogih malih ekipa, a samim time i potreba za tri bolida bogatih F1 momčadi na startu sljedeće sezone, bivši predsjednik Ferrarija vjeruje da bi već u ožujku vozio crveni bolid da nije bilo nesreće.

'Ako bismo trebali tri bolida na startu sljedeće sezone, što vjerujem da će biti slučaj, Bianchi bi dobio treći bolid i bio bi idealan za sljedeće godine u Ferrariju. Nadam se da će uskoro doći dobre vijesti,' izjavio je Luca di Montezemolo pa dodao:

'Obično mnogo pričamo o ovakvim stvarima nakon što se dogode, ali ako je nešto bilo krivo, moramo to promijeniti. Bila je to posebna utrka, s lošom vidljivosti i dosta vode na stazi. Bilo je takvih i prije pa se ništa nije dogodilo. Moramo otkriti uzork nesreće i onemogućiti da se ponovi.'

Ecclestone je također neugodno iznenađen i poziva na istragu koja će razriješiti sve dileme.

'Teško mi je reći što se dogodilo, bit će potrebna istraga da saznamo. Toliko smo napravili po pitanju sigurnosti. Uvijek sam govorio: ako ću doživjeti nesreću, želim je doživjeti u F1 bolidu jer su najsigurniji na svijetu. Ali ovakve stvari se događaju i treba otkriti uzrok. Dogodilo se to mladiću s kojim smo bili vrlo bliski i svi smo u šoku,' kaže Bernie.

FIA je pak pokrenula hitnu istragu, a predsjednik Todt zatražio je od direktora utrke Charlieja Whitinga u najkraćem mogućem roku detaljnu analizu okolnosti ove utrke.