TVRDI DI MONTEZEMOLO

Bianchi je prije tragedije već bio odabran od Ferrarija!

21.07.2015 u 09:18

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo tvrdi kako je talijanska momčad već donijela odluku kako će Jules Bianchi zamijeniti Kimija Raikkonena kada završi suradnja s Fincem, no tragična nesreća pokvarila je planove...

Smrt 25-godišnjeg Bianchija jako je pogodila svijet Formule 1. Mladi Francuz bio je izniman talent koji je prošao kroz juniorski program Ferrarija i nakon briljantne utrke za Marussiju u Monte Carlu 2014. godine, bio je na radaru mnogih momčadi, uključujuću i onu uz koju se najviše razvijao.

'On je bio vozač kojeg smo izabrali za budućnost, jednom kada suradnja s Raikkonenom završi,' tvrdi bivši predsjednik Ferrarija Luca di Montezemola, o čemu se i prije nagađalo.

FIA je pak Bianchiju odlučila umiroviti broj 17 s kojim je nastupao. Više niti jedan vozač neće moći izabrati ovaj broj i utrkivati se s njim u elitnom automobilističkom prvenstvu.

Što se pak rada na sigurnosti utrka tiče, novost će biti kamere na kokpitu i retrovizorima koji će pratiti kacigu vozača i eventualne trzaje prilikom nesreća. Snimke će poslužiti kako bi se pronašla nova rješenja za izbjegavanja ozljeda glave koje su najveći problem modernog utrkivanja.

Velika nagrada Mađarske koja je na rasporedu ovaj vikend bit će u sjeni smrti Julesa Bianchija, a osim minute šutnje očekuje se i mnogo drugih oblika odavanja počasti Francuzu, od natpisa na kacigama i bolidima, do transparenata u publici...