IMAO BI 12 BODOVA FORE

Bez Ronalda i Messija, Real bi bio još više ispred Barçe

08.02.2012 u 11:40

Bionic
Reading

Kolika bi bila razlika između Real Madrida i Barcelone da su ove sezone bili bez svojih najboljih strijelaca Cristiana Ronalda, odnosno Lionela Messija? Prema izračunu Marce, Real bi danas imao 12 bodova više i bio na pragu naslova

U madridskom su dnevniku jednostavno izbacili sve prvenstvene golove koje su ove sezone postigli Portugalac (24) i Argentinac (23). Ispalo je da je Ronaldov utjecaj na Realove rezultate puno manji nego Messijev na Barcelonine. Bez Ronaldovih bi golova, naime, Mourinhova momčad ostala bez pobjede samo protiv Valencije u 13. kolu.

Taj je dvoboj završen rezultatom 3:2 za Madriđane uz jedan pogodak portugalskog napadača, što prema Marcinoj ipak više duhovitoj nego ozbiljnoj analizi znači da bi Real bez Ronalda odigrao 2:2. To, također, znači da bi sada umjesto 55, na kontu imao 53 boda.

S druge strane, bez Messijevih bi golova Barcelona umjesto tri boda, osvojila samo jedan protiv Real Sociedada, Malage i Betisa, a od Athletic Bilbaa bi umjesto remija, izgubila. Guardiolina bi momčad, dakle, u tom slučaju imala 41 bod, što znači 12 manje od najvećeg suparnika.

Cijela je ova priča, dakako, u sferi 'što bi bilo kad bi bilo', ali ipak je zanimljivo još jednom vidjeti koliko je važan Messi u igri aktualnih europskih i svjetskih prvaka.