PRIKLJUČUJE SE MOMČADI

Bez milosti; Suarezu ostaje suspenzija, ali može trenirati!

14.08.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Nakon zasjedanja u četvrtak u Lausanni, Međunarodni sportski sud (CAS) donio je odluku po kojoj novi igrač Barcelone Luis Suarez može trenirati s momčadi, a kazna se odnosi samo na utakmice

Međutim, teško je bilo očekivati da će CAS smanjiti kaznu od četiri mjeseca suspenzije, koliko je bivši napadač Liverpoola dobio kada je na SP-u u Brazilu za rame ugrizao talijanskog nogometaša Giorgia Chiellinija (24. lipnja u Natalu). Vrlo brzo Fifa je odlučila o kazni od čak devet utakmica zabrane igranja za Urugvaj.

Ova vijest svakako je dobra za nogometne fanove, jer će Suareza napokon moći i službeno predstaviti u klupskim prostorijama, a na svoje je došao i trener Luis Enrique, jer sjajni Urugvajac napokon može trenirati s Messijem, Rakitićem i ostalim igračima kako bi što prije pohvatao akcije. Dream Team Barcelone sve je bliže istrčavanju na travnjak (kazna Suarezu ističe 26. listopada).

Podsjetimo, Barcelona je Liverpoolu platila 93 milijuna eura odštete za Suareza iako je znala da će suspenziju od četiri mjeseca CAS teško ukinuti. No stara poslovica kaže: tko čeka, taj dočeka!

Dodajmo još kako su se odvjetnici također izborili da Suarez može igrati prijateljske utakmice za Urugvaj.