KRAJ KARIJERE?

Bez milosti! Šimuniću deset utakmica kazne

16.12.2013 u 19:07

Bionic
Reading

FIFA nije imala milosti prema Josipu Šimuniću koji je neprimjereno skandirao nakon kvalifikacijskog ogleda između Hrvatske i Islanda. Dinamov stoper dobio je deset utakmica kazne

Nakon što je Hrvatska pobjedom protiv Islanda izborila Svjetsko prvenstvo u Brazilu, stoper se na maksimirskom stadionu primio mikrofona te je pokrenuo skandiranje 'Za dom – spremni'.

Nakon toga postalo je jasno kako će disciplinska komisija kazniti Šimunića, ali nitko nije očekivao tako drastičnu kaznu. Mislilo se kako bi ona mogla iznositi pet-šest susreta suspenzije, ali FIFA nije imala milosti.

Mario Mandžukić je zbog izravnog crvenog na utakmici s Islandom dobio jednu utakmicu kazne te će na Svjetskom prvenstvu propustiti otvaranje protiv Brazila.

Dinamov kapetan će tako propustiti SP, jer suspenzija počinje od prve utakmice na tome natjecanju, hrvatski reprezentativac morat će platiti i 30 tisuća švicarskih franaka i ne smije na stadione za vrijeme najvećeg nogometnog turnira u 2014. u Brazilu

Ovo je Šimunićev kraj u reprezentaciji, a neki mediji su išli tako daleko da su predvidjeli kako će se ovaj 35-godišnji branič oprostiti i od Dinama te u zimi otići u igračku mirovinu.

Hrvatski nogometni savez ima pravo žalbe na ovakvu odluku, ali teško da se nešto može promijeniti.

Zbog ovoga Šimunića neće biti u Brazilu