IZNENAĐUJUĆI REZULTATI

Betis šokirao Rakitićevu Sevillu, remi u Torinu

13.03.2014 u 23:21

Bionic
Reading

Seviljski gradski derbi u sklopu osmine finala Europa lige donio je senzaciju. Betis je kao gost na Sanchez-Pizjuanu svladao favoriziranu Sevillu s 2-0 i napravio ogroman korak ka četvrtfinalu

Betis je na posljednjem mjestu u španjolskom prvenstvu i gotovo je siguran putnik u drugu ligu. Kao takav je trebao biti autsajder u okršaju protiv kvalitetnijeg gradskog rivala, ali sve su prognoze pale u vodu u prvoj utakmici osmine finala.

Poveo je Betis u 15. minuti kada je Leo Baptistao glavom pospremio u mrežu loptu koju mu je nabacio Juanfran. Prednost su gosti povećali u 77. minuti, a Sevillu je simbolično srušio - Sevilla. Baptistao je ovaj put bio asistent, a Salvador Sevilla se riješio Federica Fazija i matirao Beta za konačnih 2:0.

Naš je Ivan Rakitić odigrao svih 90 minuta za Sevillu koja će za tjedan dana biti u 'nemogućoj misiji' na stadionu Benito Villamarin.

U talijanskom okršaju Fiorentina je napravila ono što ove sezone u Seriji A nije uspjelo nikome: izvukla se bez poraza na gostovanju kod Juventusa. Dvoboj je završen neodlučeno 1:1. Arturo Vidal je doveo Torineze u vodstvo već u trećoj minuti, a za Toskance je u 79. minuti izjednačio njemački reprezentativac Mario Gomez kojem je to prvi pogodak poslije višemjesečnog izbivanja s travnjaka zbog ozljede. Naš Ante Rebić nije bio u kadru Fiorentine.

Velik je posao u Londonu napravila Benfica koja je na White Hart Laneu nadigrala Tottenham s 3:1. Rodrigo je u 30. minuti donio prednost gostima, a povećao ju je Luisao u 58. minuti. Christian Eriksen je pogotkom iz slobodnog udarca vratio nadu 'spursima', ali u 84. minuti je Luisao svojim drugim golom osigurao lisabonskom klubu veliku prednost pred uzvrat.

Europska liga
Završnica
Porto Napoli 1:0
sljedeća ut. 20.3.
Basel Salzburg 0:0
sljedeća ut. 20.3.
Ludogorets Razgrad Valencia 0:3
sljedeća ut. 20.3.
Sevilla Betis 0:2
sljedeća ut. 20.3.
Tottenham Benfica 1:3
sljedeća ut. 20.3.
Juventus Fiorentina 1:1
sljedeća ut. 20.3.
Lyon Plzen 4:1
sljedeća ut. 20.3.
AZ Alkmaar Anzhi 1:0
sljedeća ut. 20.3.