PUNI PIONIR

Beogradom se orilo 'ustašo, ustašo', evo zašto

10.02.2014 u 11:03

Bionic
Reading

Košarkaši Mega Vizure poraženi su u dramatičnom finalu Kupa od Crvena zvezde. No utakmicu u beogradskom Pioniru obilježio je prekid, ali i vrijeđanje iskusnog centra Mega Vizure

Dramatično finale srpskog košarkaškog Kupa pripalo je na kraju Crvenoj zvezdi koja je u posljednjim trenucima došla do slavlja nad Mega Vizurom 81:80. Atmosfera prepune dvorane Pionir bila je užarena, a koliko, dovoljno govori podatak da je utakmica u jednom trenutku prekinuta zbog bacanja predmeta u teren, no i zbog činjenice da se dvoranom orilo vrijeđanje centra Mega Vezure 34-godišnjeg Ratka Varde 'Varda, ustašo'.

Varda je ove sezone pojačao Mega Vizuru, a u svojoj bogatoj karijeri nosio je dres i madridskog Reala, Žaligrisa, NBA klubova Detroita i Washingtona, a šest je sezona bio članom mrskog rivala Crvene zvezde – Partizana.

Mogli su igrači Mega Vizure doći i do pobjede u posljednjim sekundama utakmice, kada je Jokić promašio polaganje. Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Jenkins sa 20 koševa i pet asista, Katić je imao 21 koš i 12 skokova. U redovima Mega Vizure istakli su se Varda i Micić sa 18 poena.