SVJETSKI KUP, DOHA

Benović u finalu preskoka, Zelčić grede. S time da Benović 'lovi' i Igre u Parizu

18.04.2024 u 19:32

Bionic
Reading

Drugog dana kvalifikacija na Svjetskom gimnastičkom kupu u Dohi, posljednjem turniru koji se boduje u kvalifikacijama za Olimpijske igre, Aurel Benović nakon izborenog finala na parteru plasirao se i u finale na preskoku, a odličnu formu potvrdila je i Tina Zelčić koja se s petim rezultatom u kvalifikacijama plasirala u finale na gredi.

Aurel Benović nastavlja sa sjajnim nastupima. U proteklih nekoliko mjeseci Osječanin je pokazao visoku razinu i u svojoj drugoj disciplini po kvaliteti - preskoku. Pobjeda na Svjetskom kupu u Osijeku samo je to potvrdila. U kvalifikacijama u Dohi u jakoj konkurenciji Benović je zauzeo sedmo mjesto s ukupnom ocjenom 14.133.

'Zadovoljan sam ulaskom u finale. Prvi skok je bio nešto teži s početnom ocjenom 5.6. Nažalost, imao sam veću pogrešku pri doskoku i ocjena za taj skok je bila nešto niža. Drugi skok je bio lakši s početnom ocjenom 5.2. Nadam se da će u finalu izvedbe biti još bolje. Okrećem se finalu na parteru koje mi je jako bitno jer mi o tome ovisi olimpijska viza. Pokušat ću se pripremiti fizički i psihički, nadam se da će me i sreća malo poslužiti. Naravno, dat ću sve od sebe', kazao je Benović.

Najbolji u kvalifikacijama na preskoku bio je Armenac Artur Davtjan s ocjenom 15.166.

U kvalifikacijama na gredi odličan nastup odradila je Tina Zelčić. Članica ZTD-a Hrvatski sokol bila je vrlo blizu izvedbe iz Osijeka gdje je dohvatila postolje. Vježba je bila 'čista!', bez većih pogrešaka. I sutkinje su to prepoznale, Zelčić je završila peta s ocjenom 12.833.

'Stvarno sam sretna i zadovoljna jer sam ušla u finale ovako jakog Svjetskog kupa obzirom da je olimpijska godina i sve najbolje djevojke dolaze na ove svjetske kupove. Vježba je bila dobra bez veće pogreške, bile su dvije sitne pogreške. Okrećem se nedjeljnom finalu i nadam se da ću odraditi istu ovakvu vježbu ako ne i bolju', izjavila je Zelčić.

Uvjerljivo najbolja u kvalifikacijama na gredi bila je nova zvijezda svjetske gimnastike Alžirka Kaylia Nemour. Za svoj nastup zaradila je vrlo visoku ocjenu 14.600.

Slijedi prvi finalni dan, Benovića očekuje finale na parteru koje počinje u 15 sati po hrvatskom vremenu. Benović nastupa šesti. U subotu je na rasporedu finale preskoka (m) i grede (ž).