OZLJEDE NAJBOLJIH

Benitez za izgubljeni naslov krivi nesreću

14.05.2009 u 18:59

Bionic
Reading

Iako Manchester United zapravo još nije osigurao treći uzastopni naslov engleskog prvaka, vrlo je izvjesno da će u zadnja dva kola osvojiti jedan bod i tako se izjednačiti s Liverpoolom na vrhu poretka najtrofejnijih engleskih klubova

Liverpool je zadnji naslov osvojio prije 19 godina, u međuvremenu su Fergusonove trupe podigle 10 kanti, a već su obje ruke stavili na jedanaestu. Trener Liverpoola Rafael Benitez ponudio je objašnjenje.

'Manchester ima odličnu momčad i zasluženo je na vrhu. Prvenstvo traje devet mjeseci i jasno je koliko faktora može utjecati na rasplet. Iza nas je dobra sezona, ali da u ključnom dijelu nismo bili prisiljeni igrati bez ozlijeđenih Torresa i Gerrarda, bila bi još bolja. Možete si i sami zamisliti gdje bismo sada bili', govori sjetni Španjolac i osvrće se na optužbe da njegova momčad igra 'ziheraški' nogomet:

'Puno ljudi ne razumije koliko je balans u momčadi važan. Samim time što smo mi organizirana momčad, mnogi nas gledaju kao bunkeraše. A jasno je da mi težimo napadačkom nogometu i to vrlo dobro prikazujemo na terenu. U prošloj sezoni ukupno smo zabili 119 golova, u ovoj više od 11 i zabijaju igrači iz svih linija. Što više mogu željeti?'

Naslov prvaka Engleske je trofej koji je postao opsesija hodočasnika Anfielda i ostalih ljubitelja crvenog kluba iz grada Beatlesa.