PREMIERSHIP

Benitez debitirao uz bod i uvrede Stamford Bridgea

25.11.2012 u 20:00

Bionic
Reading

Benitez je kao novi menadžer Chelseaja dočekan kao neprijatelj pred domaćim tribinama, koje su ga počastile pjesmom 'Ne trebamo te ovdje' uoči početka susreta

U posljednjoj utakmici 13. kola prve engleske nogometne lige, ujedno derbiju cijelog kola, Chelsea je na Stamford Bridgeu ugostio Manchester City s novim menadžerom na klupi Rafaelom Benitezom.

Ukratko, obje momčadi nisu pokazale ništa vrijednog spomena po kišnim uvjetima koji su vladali u zapadnom Londonu. Chelsea je uputio tek jedan, a City pet udaraca u okvir gola, međutim nijedan nije bio stopostotna prilika.

Benitez je kao novi menadžer Chelseaja (naslijedio Roberta Di Mattea) dočekan kao "neprijatelj" pred domaćim tribinama, koje su ga počastile pjesmom "Ne trebamo te ovdje" uoči početka susreta.

Osvojenim bodom City je propustio vratiti prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici koje mu je gradski rival United uzeo u subotu pobjedom nad QPR-om. Chelsea je također zabilježio pad za jednu poziciju u odnosu na 12. kolo, te je sada četvrti, a na veliko iznenađenje svih West Bromwich Albion je treći.

U ranije odigranim utakmicama Liverpool je u gostima remizirao sa Swanseajem identičnim rezultatom kao i na Stamford Bridgeu, dok su domaće pobjede upisali Southampton i Tottenham.

Southampton je 2-0 pobjedom protiv Newcastlea na "Stadionu svjetlosti" isplivao iz zone ispadanja i zasjeo na 17. mjesto. Tottenham je na White Hart Laneu s 3-1 slavio protiv West Hama, te ga ujedno preskočio na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice.

Jermaine Defoe bio je strijelac dva, a Gareth Bale jednog pogotka, dok je za goste svoj prvijenac u dresu "čekićara" postigao Andy Carroll, koji je u momčadi s Upton Parka na posudbi.