UOČI SP-A U BERLINU

Beitia: Blanka nije jedina kandidatkinja za zlato

19.07.2009 u 16:33

Bionic
Reading

Svjetsko atletsko prvenstvo se održava od 15. do 23. kolovoza u Berlinu, a posebno uzbudljiva će biti borba u ženskom visu. Španjolska visašica Ruth Beitia izjavila je da ima više kandidatkinja za najviše postolje

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić branit će ovoga kolovoza u Njemačkoj svjetsko zlato koje je osvojila dvije godine ranije u Osaki. Neće joj biti lako, jer konkurencija je jaka, a tako misli i španjolska predstavnica u visu Ruth Beitia.

'Nijemica Friedrich se ove godine čini konstantnijom od Hrvatice Vlašić, ali nikome ne želim predviđati zlato, jer je ono otvoreno za sve nas. Moramo se boriti i vidjeti što će se dogoditi', izjavila je Beitia te dodala:

'Uvijek sam željela osvojiti medalju na otvorenom i mislim da to mogu ostvariti u Berlinu. Osjećam se jako dobro fizički i psihički i radujem se borbi za mjesto na pobjedničkom postolju.'

Španjolka je ovoga vikenda slavila na mitingu u Zaragozi s preskočenih 201 cm, što je za nju dobra vijest nakon ozljede lijevog gležnja početkom srpnja, koju je zadobila na treningu.