RIJEKA - DINAMO 0:2

Bećiraj zabio, Kelava obranio za trijumf na Kantridi

28.11.2010 u 10:22

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 17. kola na Kantridi, Dinamo je pred 3.500 gledatelja svladao Rijeku 2:0. Pogotke su postigli Fatos Bećiraj i Milan Badelj

Hrvatski prvak uspješno je prošao uvijek neugodno gostovanje kod Rijeke. Dinamo je slavio sa 2:0 i tako se osvetio svojem domaćinu za jedini prvenstveni poraz na početku sezone u Maksimiru (2:1). No, još je važnije za Halilhodićevu momčad da je opet pobjegla najvećem konkurentu Hajduku na sedam bodova te da u pobjedničkom raspoloženju dočekuje utakmicu petog kola Europske lige na El Madrigalu kod Villarreala.

Dinamo je bolje ušao u utakmicu. Već u drugoj minuti Sammirov udarac je prošao pored lijeve vratnice, a u 21. je neprecizan s desetak metara bio i Sylvestr. Ipak, 'modri' su poveli preko Bećiraja. Napadač hrvatskog prvaka u 24. minuti probio se je po desnom boku i zatim iskosa snažno opalio preko Lisjaka u suprotni gornji kut. Do kraja prvog dijela i dalje su prijetili Sylvestr i Bećiraj, ali rezultat se nije promijenio. Što se tiče Riječana, oni su bili borbeni i rastrčani, ali osim nekoliko nepreciznih pokušaja iz daljine, nisu ozbiljnije zaprijetili Kelavi.

Na početku drugog poluvremena odmah se zakuhalo nakon oštrog starta Švrljuge na Cufreu, ali situacija se je brzo primirila. U 52. minuti domaćin je imao najbolju šansu za izjednačenje. Gostujuća obrana je po prvi puta izigrana i Cufre je u kaznenom prostoru srušio Ljubovića. No, jedanaesterac koji je izveo Đalović obranio je Kelava. U zadnjih 20 minuta tempo je pao, 'modri' su stali, ali ni Rijeka nije imala snage i moći da na novu kušnju stavi Dinamovog vratara koji je nakon Kantride produljio svoj niz bez primljenog pogotka na 984 minute.

U sudačkoj nadoknadi, kada se domaćin u potpunosti otvorio, Badelj je prošao kroz prorijeđenu obranu Rijeke i sa 16 metara još jednom matirao Lisjaka. Bila je to 11. pobjeda 'modrih' na Kantridi u 23 prvenstvene utakmice (sedam poraza).