jel' ovo moguće?

Bayernu i Salihamidžiću je dosta skromnih rezultata, a Kovača se ništa ne pita

01.11.2018 u 12:28

Bionic
Reading

čelnici minhenskog Bayerna uglavnom su kupovali igrače koji nisu 'palnetarne zvijezde', a i od njih su godinama stvarali momčad, koja je dominantna u Bundesligi. Međutim, ove sezone to više nije tako, a Hasan Salihamidžić odlučio je promijeniti klupsku politiku

Bavarski nogometni velikan poznat je po svojoj racionalnoj politici i pri kupovini igrača bili su izuzetno pažljivi, odnosno nisu kupovali igrače za neke basnoslovne cifre. Međutim, rezultatska kriza, koju su u posljednjim utakmicama uspjeli koliko-toliko prevladati, ali bez nekih većih pomaka na planu igre, sada je natjerala čelnike kluba da ipak posegnu dublje u blagajnu.

Kako bi povećali izglede za osvajanjem Bundeslige i Lige prvaka na Allianz Areni su odlučili pokušati dovesti Paula Dybalu, nudeći čak 100 milijuna eura Juventusu.

  • +15
Trener FC Bayerna Niko Kovač s igračima na Oktoberfestu Izvor: Pixsell / Autor: ATB/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.

Izgledi da Juventus pusti Dybalu nisu male, jer 'Stara dama' posljednje vrijeme također puno investira i sigurno bi joj 'svježi kapital' dobro došao.

Ipak, nije sve idealno za Bayern, jer Argentinca bi željeli i u Realu.

Kao dio transfera u Il Corriere di Torinu navodi se ime Jamesa Rodrigueza, koji je nekoliko puta žustro komentirao Niku Kovača i svoje nezadovoljstvo statusom u Bayernu.

Ako će Juventus biti zainteresiran za takvu opciju, možda dođe i do 'trampe' igrača, naravno uz nadolpatu.

Doduše, ta opcija isto ima nekoliko svojih nedostataka. Jer Bayern bi prvo morao otkupiti Rodrigueza od Reala, pa ga uputiti prema Torinu.

Rekordna odšteta koju je Bayern dosad platio je 41,5 milijun eura Lyonu za Tolissoa. Iz te perspektive cijela priča oko Dybale pomalo i djeluje nerealno, ali očito je sportski dirketor Hasan Salihamidžić shvatio da bez velikih ulaganja ne može očekivati željene rezultate i te je odlučio promijeniti klupsku politiku.

Naravno, pitanje je hoće li se taj transfer uopće realizirati, no koliko vidimo, otpro 'zvijezda' i 'zvjezdica' stvara mu problem, a Dybala bi u tom krugu igrača morao biti povlašten. I eto novog problema za bivšeg hrvatskog izbornika. A da ga se ništa nije pitalo.