REMI NA LUZU

Bayernov rutinski hod preko Lisabona do polufinala

13.04.2016 u 22:42

  • +19

Liga prvaka 13.04.

Izvor: Reuters / Autor: reuters

Bionic
Reading

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka Bayern je u Lisabonu odigrao 2:2 protiv Benfice obranivši pobjedu 1:0 ostvarenu u prvom susretu u Munchenu.

Benfica je povela u 27. minuti golom Raula Jimeneza, no Bayern je u nastavku susreta preokrenuo rezultat golovima Artura Vidala (38), Thomasa Müllera (52). Izjednačio je Talisca u 75. minuti.

Bavarci su tako petu sezonu uzastopce stigli barem do polufinala LP, dok Benfica na ulazak među četiri najbolje momčadi 'Starog kontinenta' čeka od 1990. godine. Bayern je ovom utakmicom produžio niz bez poraza međusobnim susretima na osam utakmica uz razliku pogodaka 19-6. Pritom je upisao pet pobjeda uz tri neodlučena ishoda.

Bavarci su dominirali od prve minute utakmice što potvrđuje čak 69 posto posjeda lopte, međutim prvi pogodak postigao je domaćin. Eliseu je krasno ubacio loptu u kazneni prostor Bayerna, a Raul Jimenez zabio glavom za poravnanje rezultata iz prve utakmice. Radost Portugalaca je trajala svega 11 minuta. Njemački sastav je podigao ritam igre i odmah izjednačio. Lahm je ubacio s desne strane, domaći vratar Ederson izbio loptu na rub kaznenog prostora gdje je natrčao Vidal i sjajno je zakucao u suparničku mrežu.

Bayern je sjajno ušao u nastavak susreta i u 52. minuti je poveo. Alonso je izveo korner, Martinez je prebacio loptu do Mullera koji lakoćom zabija za 2:1. Osam minuta kasnije Diego Costa je uzdrmao vratnicu.

U 75. minuti Talisca je vratio tračak nade domaćinu izjednačivši sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 20 metara.


Anderson Talisca Amazing Free-Kick Goal...by try-akatsukiBenfica je pritom oštećena jer je Martinez trebao dobiti crveni karton zbog prekršaja kojeg je skrivio, no nizozemski sudac Kuipers mu je pokazao tek žuti. Benficin trener Rui Vitoria je pritom isključen zbog silnih prigovora.

Do kraja susreta Benfica je lovila čudo, no nije uspjela.

Liga prvaka, Završnica

Benfica 2 2 Bayern Munchen
<

Strijelci

0:1

F (38')

0:2 T. Müller (52')

Sastavi

Ederson M. Neuer
V. Nilsson-Lindelöf J. Martínez
Eliseu (88' L. Jovic) D. Alaba
Jardel Thiago
A. Almeida

F

L. Fejsa T. Müller (84' R. Lewandowski)
E. Salvio (68' A. Souza Conceiçao) P. Lahm
M. Carcela-Gonzalez J. Kimmich
R. Sanches F. Ribery (90' M. Götze)
R. Jiménez D. Costa
Pizzi (58' G. Guedes) O. Xabi Alonso (90' J. Bernat)

Žuti kartoni

M. Carcela-Gonzalez 70'
A. Almeida 90'