POLUFINALE LP-A

Bayern vjeruje u čudo protiv Barcinog ubojitog stroja!

12.05.2015 u 10:59

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu uzvratna polufinalna utakmica Lige prvaka između Bayerna i Barcelone (Arenasport, 20.45 sati). Gosti iz prvog susreta imaju ogromnu prednost od 3:0

Prije tjedan dana imali smo prilike svjedočiti demonstraciji Barcelonine moći na čelu sa nezaustavljivim Leom Messijem. Dugo je njemačka momčad odolijevala napadima Katalonaca, ali u posljednjih desetak minuta Barca je tri puta zabila i napravila velik korak prema finalu Lige prvaka.

Bayern je poslije toga morao odraditi obveze u Bundesligi. S obzirom da su naslov osigurali, nagađalo se kako će Guardiola odmarati većinu svojih prvotimaca. Na kraju se ipak nije odlučio na taj potez. Jedan od rijetkih koje je odmarao je bio vratar Neuer, ali i on je imao 'pauzu' tek desetak minuta. Naime, njegova zamjena Reina je dobio crveni karton u ranoj fazi, pa je Neuer morao stati na gol. Na koncu su utakmicu izgubili i čak 80 minuta igrali s igračem manje. Definitivno nešto što će pokušati što prije zaboraviti.

'Još uvijek vjerujemo u preokret. Uostalom u Barceloni je bilo 0:0 do 77. minute, pa su oni do kraja došli do velike prednosti. Mi sada imamo 90 minuta da to nadoknadimo', rekao je Guardiola.

Evo gdje gledati!

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Sportski je nadati se, međutim ovaj Bayern bez Riberyja i Robbena nema toliki napadački potencijal. Nogomet je takva igra da su preokreti uvijek mogući (protiv Šahtjora rano isključenje i penal u njihovu korist, protiv Porta je ušlo sve što su uputili prema golu), no Barcelona djeluje moćno. Ako Nijemci i zabiju tri-četiri gola što bi bio pravi podvig, nameće se pitanje kako će zaustaviti napadački trolist Barce?

U njihovoj momčadi neće biti previše iznenađenja. Štoviše, sastav bi mogao biti jako sličan onome iz prve utakmice. Eventualno se nameće mogućnost da Goetze krene od prve minute umjesto Schweinsteigera. Pokušao je Pep u prvoj utakmici duplirati desni bok gdje je bio Messi, pa u jednom trenutku odustao od toga. Pitanje je hoće li se danas odlučiti za sličan eksperiment. Koliko god se pametnim čini udvajati argentinskog čarobnjaka, toliko se problematičnim čini ostaviti više prostora Neymaru ili Suarezu.

Vikend za Blaugranu nije bio ništa lošiji od sredine prošlog tjedna kad su razbili Bayern. Barcelona se najprije rutinski obračunala sa Real Sociedadom, a potom je dočekala i kiks madridskog Reala čime je praktički osigurala 23. naslov španjolskog prvaka. U posljednja dva ligaška kola Katalonci ulaze sa četiri boda prednosti pred prvim pratiteljem što je gotovo nemoguće prokockati.

Gosti danas ne moraju srljati, a domaći je trener u najavama spominjao kontre koje će prijetiti njegovoj momčadi na što se osvrnuo i Luis Enrique:

'Da, mi smo najbolja kontraška momčad. Ako Pep to kaže, onda mi to prihvaćamo! U svakom slučaju nije nam cilj odigrati neku ludu utakmicu. Pokušat ćemo držati loptu i kontrolirati situaciju na terenu. Nemamo se namjeru samo braniti i pustiti Bayern da vodi igru. Iako nećemo srljati pokušat ćemo zaprijetiti domaćim vratima.'

Mnogi će ustvrditi kako je u ovom dvoboju sve riješeno, ali strateg gostiju upozorava:

'Rezultat iz prvog susreta je odličan, ali nikad se ne možete u nogometu previše uzdati u takve stvari. Treba respektirati suparnika i smiriti euforiju među igračima. Mi smo svjesni da je Bayern velika momčad koja će pokušati sve ne bi li nadoknadila minus u čemu ih moramo onemogućiti.'

Po pitanju izostanaka situacija je za Luisa Enriquea idealna jer na raspolaganju ima sve svoje igrače. Čak je i branič Jeremy Mathieu jučer dobio zeleno svijetlo liječničke službe za nastup u Njemačkoj.