NEMA NEPOZNANICA

Bayern uvjerljiv, Arsenal u zadnji tren

26.11.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon odigranog petog kola u skupinama E-H Lige prvaka poznati su svi sudionici sljedeće faze u tim skupinama. Manchester U, Villarreal, Lyon, Bayern, Arsenal, Porto, Juventus i madridski Real rasterećeno dočekuju posljednji krug

Skupina E:
<b>VILLARREAL – MANCHESTER UNITED 0:0</b>

I jedni i drugi bodom su imali priliku osigurati plasman u osminu finala, stoga miroljubiv rezultat ne čudi. Englezi su imali više prilika i blagu dominaciju na terenu. Posljednjih deset minuta igrali su s igračem više, nakon što je Capdevilla za ne suviše brutalan start dobio izravni crveni karton, no nisu uspjeli zabiti gol. Ipak, nitko neće patiti za propuštenim bodovima. Cilj su ostvarili.

<b>AALBORG – CELTIC 2:1</b>
Strijelci: Caca (73) Caldwell (87) ag /Robson (53)

Danci i Škoti zapravo su se tek razigravali za treće mjesto, i Aalborg je izborio nastavak u Kupu Uefa. Vrlo izjednačena utakmica završila je u korist domaćina. Nakon što u prvom dijelu nije bilo golova, poveo je Celtic. Robson (koji je u Glasgowu protiv istog protivnika promašio penal) glavom je doveo goste u vodstvo, no 20 minuta kasnije Aalborg uzvraća lijepim lobom Cace. Za potpuni preokret nespretnom se reakcijom pobrinuo gostujući igrač Gary Caldwell.

Skupina F:
<b>BAYERN – STEAUA 3:0</b>
Strijelci: Klose (57, 71), Toni (61)

Bavarci su ove večeri najuspješniji domaćin, jedino njihovi navijači nisu morali strepiti za tri boda. Steaua je odolijevala gotovo sat vremena, ali tada je Bayern preko svoje dvije najubojitije špice u kratkom roku riješio pitanje pobjednika i osigurao nastavak u Ligi prvaka. Prvi gol Klose je pogodio iz voleja, povećao je stasiti Toni glavom, a posao je završio Miroslav Klose prizemnim udarcem. Ribery je upisao dvije asistencije.

<b>FIORENTINA – LYON 1:2</b>
Strijelci: Gilardino (45) / Makoun (15), Benzema (27)

Francuzi su prilično brzo došli do izrazite prednosti, a junak pobjede bio je Karim Benzema. Reprezentativni napadač prvo je povratnom loptom ostavio lak posao u realizaciji Makounu, a 12 minuta kasnije prihvatio je dodavanje Juninha, otišao na stranu i prizemnim udarcem svladao Freya. Glavom je u zadnjoj minuti prvog djela smanjio Alberto Gilardino. Fiorentina je imala više prilika, no bodovi zajedno s Lyonom putuju u Francusku.

Skupina G:
<b>FENERBAHČE – PORTO 1:2</b>
Strijelci: Kazim (63) / Lisandro (19,28)

Poslovičnu tursku euforiju Porto je ekspresno utišao, a dvostruki strijelac bio je Lisandro. Prvi gol došao je nakon nespretne reakcije Fenerova vratara Demirela, dok su za drugi Lisandru trebala dva pokušaja. Prvi je Demirel zaustavio, no prilikom drugog bio je nemoćam. Turci su smanjili preko Kazima, ali do boda nisu uspjeli doći.

<b>ARSENAL – DINAMO KIJEV 1:0</b>
Strijelci: Bendtner (86)

Arsenal se muči s nedostatkom napadača i Wengerova momčad očigledno pati, no u završnici su uspjeli doći do pobjede protiv čvrstih Kijevljana. Iako je Dinamo imao dvije najbolje prilike u dotadašnjem dijelu utakmice (pogodili su i vratnicu), u završnici je Bendtner prihvatio briljantno dodavanje Fabregasa i pogodio bliži kut za pobjedu. U redovima Dinama 90 minuta je odradio Ognjen Vukojević, koji je pretrčao 10.63 kilometara.

Skupina H:
<b>ZENIT – JUVENTUS 0:0</b>

Juventusu je bod bio dovoljan za prolaz, a kada je tako, protivnici obično imaju velik problem. Torinske 'zebre' bile su dominantne na terenu i u prvom poluvremenu skoro su dominaciju pretvorile u vodstvo, no udarce Mellberga i Iaquinte zaustavila je vratnica. U drugom poluvremenu domaćin, za kojega je čitav susret odigrao Ivica Križanac, stvorio je dvije izgledne prilike za kapitalnu pobjedu, no Pogrebnjak i Danny nisu bili precizni.

<b>BATE BORISOV – REAL MADRID 0:1</b>
Strijelci: Raul (7)

Bjelorusi su izdržali tek do sedme minute, kada je Nizozemac Drenthe ubacio s lijeve strane, a loptu kod druge stative prihvatio Raul Gonzalez i rutinirano je smjestio pod prečku vratara Veremka. Rutinirani Španjolci do kraja susreta nisu dozvolili povratak domaćina i bez većih teškoća upisali su očekivana tri boda.