ČETIRI GOLA SUPER MARIJA

Bayern samljeo Basel, Gomez zaprijetio i Messiju

13.03.2012 u 22:35

Bionic
Reading

Minhenski Bayern je morao svladati Basel kako bi ušao u četvrtfinale Lige prvaka, a bavarski stroj je nadmašio i najoptimističnija predviđanja svojih navijača i na krilima Marija Gomeza slavio s fantastičnih 7:0 (3:0)

Bayern je iz Basela donio zaostatak od 1:0, ali već nakon deset minuta igre Arjen Robben je naplatio seriju napada Bavaraca koji su doslovno pomeli Švicarce s terena.

Održavali su Švicarci ukupni egal sve do 40. minute, no tada su Thomas Müller i Mario Gomez zabili po još jedan gol i bilo je jasno da će san Bayerna o finalu Lige prvaka na svom stadionu ostati realan još barem dvije utakmice.

U nastavku je njemačka mašina počela još nemilosrdnije mljeti, a u realizatorskom smislu je poludio Mario Gomez. Udarna igla Bayerna u 20 minuta nastavka je nanizao još tri gola i s četiri ukupno došao na korak do Messijevih pet golova Bayeru. Ipak, u nastavku nije uspio izjednačiti to čarobno dostignuće, ali je dokazao da je napadač kakav se rijetko rađa. Ukupno u Ligi prvaka ima već 10 golova (Lionel Messi je na 12) i potpuno neočekivano je vratio neizvjesnost u borbu za prvog strijelca natjecanja.

Seriju golova zatvorio je onaj koji ju je i otvorio, Arjen Robben, deset minuta prije kraja dvoboja, pa je konačnih 7:0 najuvjerljivija pobjeda Bayerna u Ligi prvaka. I u posljednjem ligaškom kolu zabili su sedam golova, Bayern se ne smije otpisivati iz kombinacija za bilo koji trofej ove sezone.

Posljednjih 13 minuta odigrao je Danijel Pranjić, nakon ozljede se u završnici vratio i domaći heroj Bastian Schweinsteiger, a Ivica Olić je ostao na klupi.

Prvi gol Gomeza zapravo je odlučio putnika u četvrtinu finala, a njega je tek bilo krenulo


Liga prvaka, Završnica
Bayern Munchen 7 0 Basel
Strijelci
1:0 A. Robben (11') 2:0 T. Müller (42')
3:0 M. Gomez (45') 4:0 M. Gomez (50')
5:0 M. Gomez (61') 6:0 M. Gomez (67')
7:0 A. Robben (81')
Sastavi
M. Neuer
H. Badstuder
J. Boateng
D. Alaba
P. Lahm
T. Kroos
Elias
F. Ribery (79' D. Pranjić)
A. Robben (82' A. Tymoschuk)
M. Gomez
T. Müller (70' B. Schweinsteiger)
Y. Sommer
A. Dragovic
D. Angel Abraham
H. Park
M. Steinhöfer (70' P. Degen)
G. Xhaka
Cabral
F. Frei (62' M. Vitkieviez)
X. Shaqiri (80' J. Zoua Dougari)
M. Streller
A. Frei
Žuti kartoni
J. Boateng 79'
M. Streller 60'
Cabral 73'