DEZEMBERFEST

Bayern 'ganja' rekord Reala i Barce, navijači uživaju u Zagrebu

09.12.2015 u 12:51

  • +4

Navijači Bayerna u centru Zagreba

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Dinamo i Bayern večeras na Maksimiru igraju posljednje kolo nogometne Lige prvaka. Njemački navijači već su 'u štimungu', a njihovi ljubimci imaju priliku 'detronizirati' Barcu i Real

Dinamo je još jednom ostao bez izgleda da izbori proljeće u Europi, no barem su za vikend došli do sva tri boda u derbiju, pa susret s Bavarcima dočekuju u boljoj atmosferi. Gosti su osigurali prvo mjesto pa će danas priliku dobiti nekolicina igrača iz drugog plana

RTL Autor: RTL

'Da, ali njihov 25. igrač u momčad je top igrač i spada među najbolje u svijetu,' svjestan je situacije domaći trener Zoran Mamić.

Video: Patrik Maček/Pixsell

Što se tiče Dinamovog sastava, prevelikih promjena ne bi smjelo biti. Antolić je i dalje u prednosti ispred Ćorića, kao i Machado u odnosu na Goncala. Eventualno bi Pjaca mogao dobiti priliku prije Henriqueza. Stil igre će ostati isti, ali pitanje je koliko će se uopće Modre 'pitati' o tome. U Njemačkoj su ostali ispod 30 posto posjeda lopte, a tako je teško bilo što pokazati. Tim više što je i utakmica protiv Hajduka pokazala kako se Dinamo teško može pouzdati u vlastitu obranu i protiv puno slabijih od Bayerna. Izvan kadra su Schieldenfeld, Hodžić i Ademi, no to su izostanci 'starijeg' datuma.


Bayern je osigurao prvo mjesto, ali nisu se u Zagreb došli šaliti. Uostalom, ukoliko zabiju tri gola izjednačit će rekord Reala i Barcelone sa 20 golova u grupnoj skupini Lige prvaka.

'Ovo nije prijateljska utakmica, važan nam je prestiž i novac koji možemo zaraditi, sve je važno. Profesionalci smo i ovdje smo došli po pobjedu, tko god zaigrao znam da na taj način razmišljaju i moji igrači,' kazao je Guardiola, a njegove riječi potvrdio je branič Rafinha:

'Nije važno što smo već osigurali prvo mjesto u skupini, mi smo Bayern i želimo dobiti svaku utakmicu.'

Zato su na dobru zabavu došli njihovi navijači kojih se večeras u Maksimiru očekuje nekoliko tisuća. Prethodnica je već od jutra zauzela neke kafiće u središtu grada i uživaju u zagrebačkom 'Dezemberfestu'. Ne pokazuju nikakve agresivne namjere, nadajmo se da će sve proteći bez incidenata.