VN MALEZIJE

Bastianini upisao petu pobjedu, Bagnaia i Martin nastavljaju utrku za naslov

12.11.2023 u 10:40

Bionic
Reading

Talijanski motociklist Enea Bastianini (Ducati Lenovo) pobijedio je na Velikoj nagradi Malezije u Sepangu u utrci svjetskog prvenstva u kraljevskoj klasi motoGP.

Na ostala dva mjesta pobjedničkog postolja također su bili vozači Ducatija, drugi je bio Španjolac Alex Marquez sa 1,535 sekundi zaostatka, a treći Talijan Francesco Bagnaia (+3,562) .

Dvadesetpetogodišnji Bastianini ostvario je petu pobjedu u SP-u u karijeri u ovoj klasi i po deveti put stao na postolje. Branitelj naslova Bagnaia i dalje vodi u ukupnom poretku SP-a, sa 14 bodova zaostatka za drugoplasiranim Španjolcem Jorgeom Martinom (Ducati-Pramac), koji je ovaj put bio četvrti (+10.526).

Do kraja sezone SP-a ostala su još dvije utrke. Bagnaia i Martin nastavit će svoju tijesnu borbu za naslov prvaka sljedećeg vikenda u Katru, a sezona će završiti krajem studenog u Valenciji.

Prije motoGP utrke Pedro Acosta već je postao prvak u klasi moto2. Španjolac je utrku završio na drugom mjestu iza sunarodnjaka Fermina Aldeguera, što je bilo dovoljno za potvrdu naslova. S njim će Acosta započeti svoj MotoGP debi sljedeće godine.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'