hoće li im se to osvetiti?

Barcelonini navijači u čudu zbog aljkavosti uprave ali i nevjerojatne klauzule u Messijevom ugovoru

02.06.2020 u 06:26

Bionic
Reading

Čudili smo se, ustvari još se čudimo, kako se u Barceloni odnose prema hrvatskom veznjaku i reprezentativcu Ivanu Rakitiću. Jer prvo su ga zavlačili pričama o produženju ugovora, pa potom i 'podebljanju' ugovora. No, očito je to način ophođenja u ovom klubu, jer neshvatljivo nam je da se i prema Lionelu Messiju ponašaju slično

Svi znamo kakvu reputaciju ima Lionel Messi, i kakve su njegove zasluge u svim Barceloninim ostvarenjima proteklih desetak godina.

I zato je posve nejasno kako si Barcelona može dopustiti da ovaj Argentinac, koji je baš kao i naš Rakitić, opsjednut katalonskim klubom, još uvijek nema novi ugovor.

Aktualni mu ističe u lipnju 2021. godine, a sâm Argentinac je nekoliko naglasio kako ne bi imao ništa protiv karijeru završiti negdje drugdje, uz prvu želju, u svom matičnom argentinskom klubu Newell's Old Boys.

Drugim riječima, ne produži li Messi ugovor, on bi u ljeto 2021. godine mogao otići posve besplatno.

No, ono što još više iznenađuje jest činjenica da je u aktualnom ugovoru imao klauzulu prema kojoj je besplatno moga otići već na kraju ove sezone.

Naime, sezona je trebala završiti u svibnju, i Messi je prema ugovoru mogao besplatno otići u bilo koji drugi klub. No, prekid sezone je sve poremetio, ali i osim toga, Argentinac Messi nije imao namjeru napustiti Nou Camp.

ESPN, dakle ugledni i vjerodostojni izbor, piše da je klauzula o odlasku Messija iz Barce bez odštete istekla sinoć, odnosno s 31. svibnja. Messi je i na taj način pokazao da ne želi napustiti Barcelonu i da mu je želja ostati u klubu.

Barem do isteka ugovora. Ali zato se navijači čude zašto Messi već nije potpisao novi ugovor i zašto je uopće imao klauzulu o mogućem besplatno odlasku čak godinu dana prije njegova isteka.