MENADŽERSKE IGRE

Barcelonin tinejdžer ima priliku ispisati povijest kluba, ali i Lige prvaka; ključni potez odigrali Leo Messi i njegov brat

17.09.2019 u 14:59

Bionic
Reading

Uoči početka nove sezone Lige prvaka iz Barcelone, u kojoj se hrvatski veznjak bori za svoju poziciju u momčadi, stigla je vijest kako je 16-godišnja tinejdžerska senzacija Ansu Fati dobio značajnu povišicu i puno bolji ugovor

Tamnoputi Ansu Fati, dečko koji je rođen krajem 2002. godine u afričkoj državi Gvineja Bisau, postao je priča dana uoči gostovanja Barcelone u Dortmundu kod Borussije. Naime, Lionel Messi se još nije potpuno oporavio nakon problema s ozljedom tj. nije 100% spreman i lako je moguće kako će Ansu Fati početi među prvih 11. Kako se doznaje hrvatski veznjak Ivan Rakitić i ovu će utakmicu čekati šansu svoju šansu s klupe.

No, ipak je izvjesnije kako će ući s klupe, a u cijeloj priči treba imati na umu kako je Messijev brat Rodrigo preuzeo brigu o tom nadarenom igraču koji je tijekom ljeta potpisao ugovor s Barcelonom do 2022. godine (Fati se zahvalio menadžeru Junioru Minguelli). No, isto tako se doznaje kako je mladi Ansu Fati dobio iznenadni bonus 700 tisuća eura od kluba. Naravno, razlog je Leo Messi koji, kako se prije pisalo, kontrolira cijelu svlačionicu.

Dodajmo tome kako u ugovoru kojima Fati piše kako će imati godišnju plaću od minimalno milijun eura kada postane standardan u prvih 11. No, i sadašnjih 300-400 tisuća eura po sezoni nije loše za klinca koji još pohađa srednju školu.

No, kada se spomene tinejdžer Ansu Fati svakako se moraju spomenuti i rekordi koje još može oboriti. Nedavno je protiv Osasune postao najmlađi strijelac u povijesti Barcelone, a nije nemoguće da dečko za kojem ludi Europa uskoro ispiše povijest u Ligi prvaka.

Ukratko, Fati ima priliku postati najmlađi igrač Barcelone koji je ikada zaigrao u Ligi prvaka (rekord drži Bojan Krkić), a u slučaju da postigne gol postat će najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka (rekorder je Peter Ofori-Quaye, 17 godina i 195 dana – Olympiacos).

  • +3
La liga, Osasuna - Barcelona Izvor: EPA / Autor: Jesus Diges