ŠOK ZA ŠOKOM

Barcelonin debakl postao je još bolniji; izjava koja je dotukla sve navijače katalonskog kluba

11.04.2018 u 09:21

Bionic
Reading

Iz 'vječnog grada' Rima Barcelonina ekspedicija vratila se pokislih lica poslije debakla kod Rome 3:0. Katalonska momčad ispustila je prednost od 4:1 iz prve utakmice te ostala bez polufinala Lige prvaka. Jedan od najtežih poraza u povijesti ovog kluba

Barcelonin posrtaj u četvrtfinalu neki španjolski mediji usporedili su s poniženjem u finalu 1994. kada je katalonski klub izgubio od Milana čak 4:0. Ovoga puta riječ je bilo o četvrtfinalu, a 'krvnik' ambicija španjolskog prvoligaša opet je bila talijanska momčad – Roma.

Utučeni igrači gostujućeg sastava, među kojima je bio i hrvatski veznjak Ivan Rakitić koji je na terenu proveo svih 90 minuta, teško su pronalazili riječi. Neki su smogli snage i stali pred novinare te pokušali samo kratkim rečenicama objasniti gdje su 'nestali'.

  • +12
AS Roma - FC Barcelona, četvrtfinale Lige prvaka, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: ALBERTO LINGRIA/XINHUA/PIXSELL

'Ovo je najteži poraz koji sam doživio od kada igram u Barceloni', rekao je Sergio Busquets koji je u seniorskom sastavu od 2008.

'U zadnje dvije godine bili smo loši u Europi na gostovanjima i morat ćemo nešto promijeniti ako želimo osvojiti Ligu prvaka. Nadam se da ovo ispadanje neće utjecati na momčad, imamo još dva natjecanja koja nam doduše u ovom trenutku ne mogu služiti kao utjeha, dodao je.

Barcelona se oprostila od Lige prvaka, a Andres Iniesta najvjerojatnije je odigrao svoju posljednju utakmicu u elitnom nogometnom natjecanju. U prvoj momčadi Barcelone debitirao je 2002...

'Ovaj poraz nas sve previše boli. Je li mi ovo bio zadnji nastup u Ligi prvaka? Lako moguće i zato je sve ovo bolnije', rastužio je Iniesta još više navijače Barcelone te je zaključio:

'Krenulo je loše od početka, počeli smo i griješiti i nismo se uspjeli prilagoditi. Ovo je najveće razočaranje u sezoni.'