NEMORALNA PONUDA

Barcelona za Kloppa i Coutinha nudi - Ivana Rakitića?!

05.01.2017 u 12:04

Bionic
Reading

Prema pisanju britanskih i španjolskih medija, čelnici Barcelone pokušat će na koncu ove sezone angažirati njemačkog stručnjaka Jurgena Kloppa koji od listopada 2015. godine vodi Liverpool...

Nagađa se da katalonski velikan sprema nemoralnu ponudu za Kloppa, ali i veliku odštetu za Liverpool koji ga sasvim sigurno neće samo tako pustiti. No Barcelona navodno u paketu s Kloppom želi najboljeg Liverpoolovog igrača, Brazilca Phillipea Coutinha (24). Nagađa se da bi čelnici Barcelone bili spremni i na zamjenu - na Anfield bi bez previše žaljenja u zamjenu za Kloppa i Coutinha poslali nešto novca te jednog ili dvojicu od ovih igrača - našeg Ivana Rakitića, Ardu Turana, Denisa Suareza ili Aleixa Vidala...

Sadašnji trener Luis Enrique već je duže vrijeme pod pritiskom zbog ne baš uvjerljivih igara Barce koja se nalazi na drugom mjestu Primere s tri boda manje od vodećeg Real Madrida, koji ima i utakmicu manje.

Enrique je na klupi Barcelone osvojio osam trofeja, pri čemu Ligu prvaka (2015.) i dva prvenstva (2015., 2016.), ali se sve glasnije spominje njegov odlazak s Nou Campa na koncu ove sezone.

Ako Barceloni propadne akcija Klopp, kao jedan od kandidata za novog trenera spominje se Nizozemac Ronald Koeman

Sadašnji menadžer Evertona je šest godina igrao za Barcelonu osvojivši Ligu prvaka 1992. godine, a od 1998. do 2000. godine bio je u Barci pomoćni trener sunarodnjaku Louisu van Gaalu. Tijekom karijere je vodio nizozemske klubove Ajax, PSV, Feyenoord, AZ i Vitesse te Benficu, Valenciju i Southampton. Everton je preuzeo u lipnju prošle godine.