frka i panika

Barcelona u nedjelju igra prvu utakmicu, ali ima samo 11 registriranih igrača

10.08.2023 u 18:33

Bionic
Reading

Zbog nemogućnosti da ispoštuje sve kriterije financijskog fair-playa Nogometnog saveza Španjolske i La Lige Barcelona trenutno ne može registrirati nove igrače...

Trener Barcelone Xavi Hernandez u ovom je trenutku na rubu živaca. Naime, na raspolaganju ima samo 13 igrača koji mogu igrati La Ligu, Barcelona prvu utakmicu igra već ove nedjelje, 13. kolovoza kod Getafea.

Koliko je situacija u Barceloni ozbiljna? Pa, poprilično jer klub zbog strogih pravila španjolskog Saveza i La Lige mora ispuniti baš sve tražene kriterije financijskog fair-playa prije nego dobije dozvolu da registrira pojačanja, ali i one igrače koji su potpisali nove ugovore.

Tako su u ovom trenutku 'na čekanju' Gavi, Ronaldo Araujo, Sergi Roberto, Marcos Alonso te Inaki Pena koji su dobili nove ugovore, ali i pojačanja Ilkay Gündogan, Iniga Martinez i Oriola Romeu.

A Barcelona gubi utrku s vremenom jer španjolski mediji tvrde kako je petak zadnji rok da Katalonci dovrše registraciju igrača.

Dodatni je problem najzvučnije pojačanje, Ilkay Gündogan koji je stigao iz Manchester Cityja. On ima klauzulu u ugovor po kojoj postaje slobodan igrač ako ga Barcelona ne uspije registrirati do prve utakmice španjolskog prvenstva! Gündogan se tako osigurao - ako Barcelona ne riješi svoje financijske probleme on i dalje ima dovoljno vremena da do kraja prijelaznog roka kao slobodan igrač pronađe novi klub. A registrirati ga moraju do subote 12. kolovoza...

Problem je nastao nakon što je Barca novac potreban za pokrivanje dijela duga pokušala osigurati od jednog njemačkog investicijskog fonda, no nakon dubinske analize poslovanja kluba taj se fond povukao iz posla. A Barca je ostala s hrpom dugova...

Posljednja je nada ekspresna potvrda prodaje Ousmanea Dembelea PSG-u te Francka Kessieja Al Ahliju. Za dembelea bi trebalo 'sjesti' 50 milijuna eura, a Kessie će im donijeti oko 13 milijuna eura. To je i dalje tek kap u moru, ali bi trebalo biti dovoljno da se registriraju neki od igrača.

  • +6
Barcelona - Tottenham, nogomet, prijateljska utakmica, 8.8.2023. Izvor: EPA / Autor: Quique Garcia

A Xavi uoči nedjeljnog gostovanja kod Getafea u momčadi na raspolaganju ima samo 11 igrača. To su Marc-Andre ter Stegen, Jules Kounde, Eric Garcia, Andreas Christensen, Pedro Gonzalez, Gavi, Frenkie de Jong, Ferran Torres, Ansu Fati, Raphinha i Robert Lewandowski.

Na put za Getafe navodno nisu trebali krenuti Clemont Lenglet i Sergino Dest koji su na odlasku iz Barcelone jer Xavi na njih više ne računa. No, mogao bi iznenada promijeniti mišljenje ili će posegnuti za igračima iz omladinskog pogona i druge momčadi...