KATALONCI TROŠE KAO REAL

Barca sprema 94 milijuna eura za Rooneyja

19.05.2010 u 11:16

Bionic
Reading

Barcelona bi ovoga ljeta mogla potrošiti oko 200 milijuna eura na pojačanja. Pred vratima Nou Campa su David Villa i Cesc Fabregas, a engleski mediji pišu da se priprema ponuda i za Waynea Rooneyja

Često su iz Barcelone znali podbadati Real zbog njegove politike kupovanja velikih zvijezda za ogromne novce, ali ni u katalonskom ponosu nisu ništa bolji. Prošle sezone su skupo platili dovođenje Zlatana Ibrahimovića iz Intera, a sada planiraju potrošiti još više.

Napadač Valencije David Villa potpisuje četverogodišnji ugovor u petak, a vjerojatan je dolazak i veznjaka Arsenala Cesca Fabregasa. Za njih će dvojicu Barcelona iskeširati između 80 i 90 milijuna eura. No to nije sve, jer su se Katalonci okrenuli i golgeteru Manchester Uniteda Wayneu Rooneyju.

Prema pisanju Daily Expressa, uprava s Nou Campa spremila je iznos od čak 80 milijuna funti (oko 94 milijuna eura) za prvu zvijezdu Old Trafforda. Toliko je iznosio i dosad najveći transfer u nogometnoj povijesti, onaj Cristiana Ronalda iz Manchestera u Real prošlog ljeta.

Inače, sljedeći mjesec su izbori za predsjednika Barcelone, a sadašnji prvi čovjek Joan Laporta  ovakvim potezima zasigurno skuplja glasove navijača za još jedan mandat.