SAMO NA MAXTV-U

Barca i PSG u pohod na polufinale bez ključnih igrača!

10.04.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Messi i Puyol s jedne te Matuidi i možda Thiago Silva s druge strane, neće moći pomoći svojim momčadima kako bi dosegle polufinale Lige prvaka. Katalonci su favoriti, no PSG se i dalje nada (Arenasport 3, MAXtv 20.45)

Uoči uzvratne utakmice četvrt finala Lige prvaka u Barceloni je glavna tema stanje najboljeg svjetskog igrača Lionela Messija, a o Argentinčevu stanju nešto je više rekao trener Jordi Roura:

'Kako bih donio konačnu odluku o njemu, sačekat ću posljednje medicinske provjere i tada ću odlučiti. Ako on ne bude mogao igrati, naravno da će to biti hendikep za nas, jer ipak se radi o najboljem svjetskom igraču, ali na raspolaganju imam širok kadar vrlo dobrih igrača i vjerujem kako taj hendikep možemo pokriti.'

Kao i Messi, i ostala dvojica igrača, Adriano i Pedro, ostaju upitni za današnji nastup. Prema medijskim napisima, ako danas Messi ne bude od prve minute na terenu, njegovu bi poziciju trebao preuzeti Cesc Fabregas. Budući da u konkurenciji neće biti ozlijeđenih Carlesa Puyola i Javiera Mascheranana poziciji stopera uz Gerarda Piquea mogli bismo vidjeti Alexa Songa ili Adriana. Roura je nekako skloniji Brazilcu, ali kao što smo već spomenuli njegov je nastup zasada pod znakom upitnika. Barcin strateg na raspolaganju ima i Marca Bartru, ali vjerojatno će se odlučiti na nekoga od iskusnijih igrača kako bi pripazio na opasne gostujuće napadače.

Kako i gdje gledati LP?

Osim na MAXtv-u (Arenasport) Beckhama, Ibrahimovića i ostale zvijezde Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Teško je reći hoćemo li izgledati kao protiv Milana. Mislim da je ono bio vrh, teško je ponoviti takvu utakmicu, ali ona nam treba služiti kao primjer kako bi trebalo igrati. U tu utakmicu ušli smo s minusom od dva gola i trebali smio krenuti na sve ili ništa, ali protiv Parisa je drukčija situacija, ponekad treba znati igrati i na rezultat', kazao je u najavi večerašnje utakmice Andres Iniesta

Gostovanje u Barceloni pod imperativom pobjede izgleda kao teška misija za bilo koju ekipu na svijetu, no Parižani su ga pripremali s velikim optimizmom. Katalonskom divu kod kuće su odlično parirali i trener Ancelotti ne gubi nadu u prolaz: 'Odigrali smo veliku utakmicu i zaslužili ovu priliku. Dat ćemo sve od sebe. Morat ćemo se dobro braniti i još bolje napadati, biti neprobojni i strpljivi.'

U subotu je u Rennesu (2:0) odmorio, ili barem podijelio minutažu, gotovo svim prvotimcima. Svježina neće biti problem, no izostanci bi mogli: ključni veznjak Matuidi skupio je kartone, a zbog ozljeda su upitni njegova najbolja zamjena Motta te šef obrane Silva. Motta ima nešto slabije izglede za start. Gostujući strateg ne brine puno o nastupu Messija: 'Ne znamo kakva je situacija s Messijem i nećemo na tome bazirati taktiku. S njim ili bez njega, svjesni smo da će biti vrlo teško.'

Obranu će pojačati oporavljeni Alex pa bi Silva mogao krenuti i u vezi. Preostale opcije su Chantome i Verratti. Ostatak je družine na broju, osvježen i predvođen bivšom zvijezdom Barce Ibrahimovićem, strijelcem osam golova u posljednjih osam nastupa za PSG.