SKUPO LOPTANJE

Barca dužna 578 milijuna eura, Real još gori!

12.04.2012 u 20:54

Bionic
Reading

Dok je španjolska nogometna javnost zabavljena odbrojavanjem do 'el clasica' koji bi trebao biti ključan u borbi za naslov prvaka, španjolski ekonomski analitičari upozoravaju da se trendovi poslovanja velikih španjolskih klubova moraju mijenjati

'Dok se Barcelona i Real bore za naslov prvaka, malo tko se bavi time da su klubovi na rubu bankrota', upozorili su u srijedu španjolski ekonomisti.

Naime, prema najnovijim podacima, Real Madrid je dužan 589 milijuna eura, a Barcelona 578!

'I Real i Barcelona ovise puno o španjolskoj ekonomiji, a svi znamo u kakvom je ona stanju. Klubovi se što prije moraju prestati ponašati kao pijani milijarderi ili će bankrotirati', smatraju španjolski ekonomisti.

Atletico Madrid dužan je 514 milijuna eura, Valencija 382, a svih dvadeset klubova Primere duguje gotovo četiri milijarde dolara.

Prema predviđanjima španjolskih medija, do kraja godine čak će šest klubova bankrotirati – Rayo Vallecano, Racing Santander, Real Betis, Zaragoza, Granada i Mallorca. No malo koga je briga dok Messi i Ronaldo svojim čarolijama iz dana u dan uveseljavaju navijače. Dok jednom sve ne dođe na naplatu...