KAZNE NAVIJAČIMA

Bandić se oglasio na temu huligana i uvođenja reda na tribinama

01.10.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu, koji je imenovala Vlada, donio je nekoliko odluka koje će se odmah početi primjenjivati. Svojevrsni okidač je naravno bila utakmica MAXtv Prve lige Rijeka - Hajduk na kojoj je došlo do sukoba navijačkih skupina Armada i Torcida

Jedna od njih je i uvođenje ureda prekršajnog suca koji će na licu mjesta izricati kazne navijačima kojima će biti izrečene zabrane ulaska na stadione, a nulta tolerancija primjenjivat će se u slučaju uporabe pirotehničkih sredstava. Odluku je komentirao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

'Sve što je na tragu uvođenja reda na sportska borilišta protiv divljaštva, grad Zagreb i gradonačelnik daju punu podršku. Žao mi je što je ministar čekao nepune dvije godine, godinu i pol, da nije reagirao, ali bolje ikad nego nikad i dobro da je reagirao, ima moju podršku', rekao je Bandić.

Osim poboljšanja minimalnih sigurnosnih kriterija na stadionima što uključuje i videonadzor, HNS će se u suradnji s MUP-om posvetiti edukaciji zaštitarskih službi u sprečavanju unošenja pirotehničkih sredstava na stadione.

Možemo se samo nadati kako se scene s Kantride, gdje samo srećom nitko teže nije stradao, više nikada neće ponoviti na hrvatskim stadionima.

Ružne scene na Kantridi