MENADŽERSKI TANDEM

Balaban nam otkrio nepoznate detalje o Kramarićevu transferu

12.01.2015 u 19:39

Bionic
Reading

Najbolji igrač i strijelac MAXtv Prve lige Andrej Kramarić još čeka radnu dozvolu Nogometnog saveza Engleske (The Football Association), a detalje ovog višemilijunskog transfera za tportal.hr otkrio je bivši hrvatski reprezentativac Boško Balaban koji je kao menadžer u suradnji s Vincenzom Cavaliereom i Kramarićevim ocem Josipom u Engleskoj završio cijeli posao

Sudbina je željela da su Balaban i Kramarić imali vrlo sličan put do Premiershipa, uz dodatak kako je Riječanin Balaban u Aston Villu 2001. prešao kao najbolji strijelac lige u dresu Dinama. Zagrepčanin Kramarić, ako sve prođe po planu, prijeći će u Leicester City FC kao najbolji strijelac lige u dresu Rijeke.

'Talijan Vincenzo Cavaliere, Kramarićev otac Josip i ja zajedno smo završavali ovaj posao. Leicester City su predstavljali Zoran Samaržija i Predrag Rački. Kada su prihvatili našu ponudu, sve je bilo brzo gotovo. Važan dio odradio je i odvjetnik Davor Radić, stručnjak za sportsko pravo', za tportal.hr je kazao 36-godišnji Balaban koji se 2012. ostavio aktivnog igranja nogometa.

'Posao još nije gotov jer se čeka radna dozvola, a komisija se sastaje tek u ponedjeljak. Poznato je kako igrač treba imati 75 posto nastupa za nacionalnu vrstu, a ako taj uvjet ne ispunjava, onda je uvjet da je igrač koji dolazi u Premiership tzv. mlada nada. Nadamo se da će sve proći u redu, a ako se kojim slučajem sve zakomplicira, tj. ako radna dozvola bude odbijena, Kramarić ostaje igrač NK Rijeka. Međutim ne vidim razloga da se to dogodi', dodao je Balaban koji se zadnjih godinu dana intenzivno bavi menadžerskim poslom.

'Zanima me menadžerski posao, našao sam se u tome', završio je Balaban koji se s bivšim direktorom NK Zagreb Vincenzom Cavaliereom očito brzo našao na 'istoj valnoj duljini.'

Ako netko ima iskustva s transferima u Englesku, točnije u Premiership, onda je to svakako Balaban koji je 2001. u poslu teškom oko 7,8 milijuna eura prešao u redove Aston Ville, kluba protiv kojeg Leicester City FC igra sljedeću utakmicu.


'Jasno je kako Kramarić neće participirati u toj utakmici jer još nema pravo ni trenirati s prvom momčadi. Dok komisija ne odobri radnu dozvolu Kramariću, ugovor je na čekanju', potvrdio je Balaban dodavši kako je ponuda Chelseaja, koju je donio u NK Rijeka, bila nešto slabija od one Leicester Cityja.

'Iznos oba ugovora je poslovna tajna i napisi po novinama - gdje se baratalo iznosima i nekim povjerljivim detaljima - zamalo su zakomplicirali ovaj transfer. Kada sve postane službeno i kada Andrej dobije radnu dozvolu, uz pismo namjere HNS-a, znat će se i neki novi detalji', otkrio je Balaban.

Podsjetimo, spominjalo se kako je cijeli posao za 23-godišnjeg Kramarića vrijedan 9,7 milijuna funti (oko 12,4 milijuna eura), što je najveći iznos koji su odlučili isplatiti u povijesti Leicester Cityja.

Leicester City trenutačno je na posljednjem mjestu Premiershipa s 14 osvojenih bodova, a četiri im boda nedostaju do 17. mjesta, koje posljednje nudi ostanak u ligi. Dodajmo tome kako trener Leicestera Nigel Pearson od početka ima velikih problema s realizacijom jer je njegova momčad zabila samo 19 puta u prvih 20 utakmica.

'Dulje vrijeme pratimo Kramarića i mislim da će biti sjajno pojačanje za našu momčad. Prvo trebamo riješiti radnu dozvolu. Iskreno, impresioniran sam njegovim karakterom, a što se tiče njegovih igračkih kvaliteta, dovoljno je vidjeti koliko je golova zabio za Rijeku i hrvatsku reprezentaciju', kratko je rekao trener Leicestera Nigel Pearson.

Proud of our boy Andrej Kramaric..

A photo posted by Bosko Balaban (@boletop) on