KRAH NAJVEĆEG PRVAKA

'Bahati ljudi uvijek na kraju završe ovako!'

10.07.2013 u 11:59

Bionic
Reading

Chael Sonnen smatra da je bahatost presudila vladavini Andersona Silve, koji je svojom prepotentnošću šokirao na UFC 162 priredbi

Veliki 38-godišnji brazilski borac nije znao za poraz još od 2006. godine, nije imao niti jedan pod okriljem UFC-a, no njegovoj suverenoj vladavini srednjom kategorijom došao je kraj. Ono što je bilo šokantno, bio je način na koji je Anderson Silva izgubio: zahvaljujući svojoj bahatosti i prepotentnosti, jer je cijelo vrijeme izazivao Chrisa Weidmana, glumio da mu klecaju koljena, držao ruke spuštene, sve dok ga mladi izazivač nije obezglavio.

Nije to prvi put da Silva radi gluposti u kavezu. Prije tri godine protiv Demiana Maiaje provocirao je na isti način, ismijavao protivnika, pa čak se i izbjegavao boriti, no njegov sunarodnjak nije imao oružja to iskoristiti. Podcjenjivanje mu se ovaj put ipak nije isplatilo.

'Kad se boriš s Andersonom, tu je određen nivo bahatosti. To je ono što koristi, a taj je njegov pristup dugo prolazio. Međutim, povijesno gledano, takvo ponašanje te uvijek dođe glave,' izjavio je bivši Silvin izazivač Chael Sonnen, koji je i sam umalo pobijedio Brazilca 2010. godine.

'Ne može biti bahat i držati se osnovnih pravila svog sporta. Ne može biti bahat i držati ruke u zraku. A 38-godišnjak neće svojom brzinom nadmašiti 29-godišnjaka,' zaključio je Sonnena.

Među MMA fanovima pojavila se tvrdnja da je ovaj meč ipak bio namješten, s obzirom da je srednja kategorija UFC-a bila najdosadnija, a sada je konačno prodrmana.

'To je nešto najgluplje što sam čuo u životu,' komentirao je takve optužbe predsjednik UFC-a Dana White.