razlog vrlo razumljiv

Atletika ovakvo nešto još nikad nije doživjela; zbog koronavirusa otkazano svjetsko prvenstvo

30.01.2020 u 08:43

Bionic
Reading

Prema naputuku svjetske zdravstvene organizacije, Međunarodna atletska federacija u dogovoru s organizatorima, odgodila je za godinu dana svjetsko dvoransko atletsko prvenstvo

Kineski grad Nanjing od 13. do 15. ožujka trebao je biti domaćin dvoranskog svjetskog atletskog prvenstva. No, zbog širenja koronavirusa, a čiji je epicentar bio kineski grad Wuhan, odnosno epidemije kojoj se ne nazire kraj, te prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), prvenstvo je odgođeno, a što su priopčili i putem službene stranice Međunarodne atletske federacije.

Sa žaljenjem smo se dogovorili s organizatorima dvoranskog Svjetskog prvenstva u atletici u u Nanjingu (13.-15. ožujka 2020.), da odgode događaj za ožujak 2021. godine.

Znamo da Kina čini sve što može kako bi obuzdala novi koronavirus i podržavamo ih u svim njihovim naporima. WHO je potvrdio da je nivo virusa u Kini i dalje u svijetu i dalje zabrinjavajuć te nema potrebe forsirati održavanje nekog velikog okupljanja koje je moguće odgoditi.

Zahvaljujemo se gradovima koji su se prijavili kao zamjena za Nanjing, ali zbog straha od virusa i izvan Kine, odlučili smo se za odgodu natjecanja. U ovom trenutku tražimo datum u 2021. kada će se prvenstvo održati.

  • +37
Koronavirus Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Željeli bismo da Nanjing bude domaćin s obzirom na opsežno planiranje i pripreme koje su odradili za ovaj događaj.

Kinesko nacionalno povjerenstvo za zdravlje priopćilo je u četvrtak da je ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva od zaraze koronavirusom do kraja dana u srijedu porastao za 38, na 170, dok je broj zaraženih porastao za preko 1700 zabilježenih slučajeva.

Do kraja dana u srijedu potvrđeno je ukupno 7.736 slučajeva zaraze koronavirusom, uz još 12.167 suspektnih, priopćilo je povjerenstvo.

Od toga, 1.239 ljudi nalazi se u kritičnom stanju.

Od 170 dosadašnjih smrtnih slučajeva, 162 su zabilježena u epicentru epidemije, u provinciji Hubei.