BAYERN NA KOLJENIMA

Atletico u ludom trileru izborio finale Lige prvaka!

03.05.2016 u 22:46

Bionic
Reading

Nogometaši Atletica plasirali su se u finale Lige prvaka iako su u uzvratnome susretu polufinala u Münchenu izgubili od Bayerna s 2-1. U prvoj utakmici u Madridu Atletico je slavio s 1-0 i prošao u finale zahvaljujući postignutom golu u gostima

Pogotke su za Bayern dali Xabi Alonso (31) i Robert Lewandowski (74), dok je strijelac za Atletico bio Antoine Griezmann (54). U 34. minuti je Thomas Müller promašio kazneni udarac za Bayern,a u 84. minuti penal je promašio Fernando Torres.

U dramatičnoj utakmici s dva promašena jedanaesterca u finale je prošao Atletico, koji je uspio zabiti na Allianz Areni, a potom uspio i u obrani ne primiti treći gol koji bi ih izbacio. Bayern je propustio meč-loptu u prvom dijelu, kada su vodili s 1-0, a potom promašili penal. Atletico se plasirao u svoje treće finale, a još uvijek nemaju naslov europskih prvaka kojeg će tražiti protiv boljega iz susreta Reala i Manchester Citya.


Pep Guardiola na klupi Bayerna nije uspio srušiti 'prokletstvo' španjolskih klubova jer je i treću godinu zaredom ispao u polufinalu elitnog natjecanja 'Starog kontinenta' od svojih sunarodnjaka.Nakon što su Bavarci posljednje dvije sezone ispadali u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida i Barcelone, sada je za njih koban bio Atletico.

Susret je počeo očekivano, Atletico se branio, a Bavarci nisu nalazili načina kako u samom početku probiti granitnu obranu kluba iz Madrida. U 15. minuti je s 20 metara Gabi uputio opasan udarac koji kroti Neuer, a u 24. minuti je jednak način, iz daljine, pokušao Ribery, a vratar Atletica Oblak je uspio obraniti. U 31. minuti Bayern je poveo pogotkom Xabija Alonsa iz slobodnog udarca s 18 metara jer se "živi zid" Atletica raspao, a lopta je pogodila braniča Gimeneza i prevarila Oblaka. Samo dvije minute kasnije Gimenez se pretvorio u tragičara jer je bezrazložno srušio Martineza u kaznenom prostoru i praktički "poklonio" kazneni udarac Nijemcima. Srećom po njega, Slovenac Oblak je pročitao udarac s bijele točke Thomasa Muellera.

U 54. minuti Atletico je izjednačio iz protunapada nakon što je Torres pravovremeno uputio loptu Griezmannu, a Francuz se sam sjurio prema vratima i zabio pokraj Neuera. Taj pogodak je posve šokirao igrače Bayerna, no spasio ih je Robert Lewandowski koji je u 74. minuti pravovremeno ušao na dodavanje Vidala i glavom pogodio za novo vodstvo Bayerna. U 83. minuti turski sudac sudi nepostojeći kazneni udarac za Atletico jer je Martinez srušio Torresa izvan kaznenog prostora. Torres je sam izveo udarac, no Neuer ga je pročitao i dao novu nadu Bayernu. U 87. minuti Oblak jedva brani udarac Alabe, a u trećoj minuti sudačke nadoknade udarac Comana odlazi iznad vrata.

BAYERN - ATLETICO 2-1

Strijelci: 1-0 Xabi Alonso (31), 1-1 Griezmann (54), 2-1 Lewandowski (74)
Promašeni penali: Mueller (34, Bay), Torres (84, Atl)
Pred 70.000 gledatelja na stadionu Allianz Arena sudio je Turčin Cuneyt Cakir.

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Martinez, Alaba - Alonso - Costa (Coman, 73), Vidal, Müller, Ribéry - Lewandowski
ATLETICO: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis - Saul, Gabi, Augusto Fernandez (Carrasco, 45), Koke (Savić, 90+3)- Griezmann (Thomas, 82), Fernando Torres