NAJVEĆA BRIGA SIMEONEA

Atletico opsjednut Modrićem: Jasno je zašto toliko strahuje!

17.11.2016 u 11:49

Bionic
Reading

Uoči gradskog derbija ove subote dnevnik Marca uvjeren je kako se trener Atletica Diego Simeone ponajviše bavi pitanjem kako zaustaviti utjecaj Luke Modrića na igru Reala...

Naš 31-godišnji veznjak zbog ozljede koljena nije igrao mjesec dana za Real, ali se vratio protiv Leganesa uoči reprezentativne pauze, a onda u dvoboju Hrvatske i Islanda potvrdio da je spreman igrati na vrhunskom nivou

Uoči derbija Primere ove subute dnevnik Marca donosi članak pod nazivom 'Modrić, opsesija Atletica' u kojem naglašava kako trener Diego Simeone upravo u zaustavljanju našeg Luke vidi ključ pobjede protiv Reala.

Nije tajna da argentinski strateg upravo Modrića najviše cijeni od igrača svog najvećeg rivala, a isto je nedavno ponovio i kapetan Gabi pa je oporavak Luke dosta loša vijest za Atletico koji u posljednjih šest utakmica Primere nije izgubio od 'kraljevskog kluba'.

Modrić je pak dosad odigrao 15 utakmica protiv Atletica i ima po pet pobjeda, poraza i remija. Najljepše uspomene svakako su mu iz Lige prvaka u kojoj je Real dvaput stigao do titule nakon gradskog derbija u finalu, dok u domaćem prvenstvu crveni-bijeli imaju puno veće uspjehe.

Spomenuti ugledni španjolski dnevnik naglašava kako je naš veznjak započeo od prve minute 12 od tih 15 utakmica te imao odličnih 88.31% točnih dodavanja, odnosno 741 kompletirano od njih 839.

'U nedostatku Kroosa, vođa sredine terena bit će Luka Modrić. On će vući igru i biti zadužen za pobroj kroz šumu nogu nogometaša Atletica. Njegove promjene ritma, pouzdanost pri kombiniranju s napadačima i sposobnost da uvijek izabere najbolje rješenje glavna su briga Atletica uoči derbija. Nevjerojatna pouzdanost pri dodavanju ono je čega se boje crveno-bijeli, što je potvrdio u prethodnim međusobnim utakmicama,' zaključuje dnevnik Marca uoči utakmice u kojoj bi Real pobjedom mogao pobjeći Atleticu na čak devet bodova razlike.