ENGLESKA LIGA

Aston Villa srušila City, igrala oba Hrvata; ManU slavio u derbiju protiv Chelseaja

06.12.2023 u 23:37

Bionic
Reading

Nogometaši Aston Ville zasluženo su pred svojim navijačima svladali Manchester City 1-0 u ogledu 15. kola engleske Premier lige

Novu lošu i beskrvnu utakmicu odigrao je aktualni engleski prvak koji je nakon ovog poraza skliznuo na četvrto mjesto ljestvice. Preskočila ga je upravo Aston Villa koja ima dva boda više od sastava Josepa Guardiole. Manchester City, pak, za prvim Arsenalom ima zaostatak od čak šest bodova.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Jamajčanin Leon Bailey u 74. minuti. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Manchester City, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 68. minuti.

United, drugi klub iz Manchestera, u ovom je kolu osvojio tri domaća boda nakon 2-1 pobjede protiv Chelseaja. Utakmica nije dobro počela za Manchester United jer u devetoj minuti Bruno Fernandes nije realizirao penal.

Junak Manchester Uniteda, ne prvi put ove sezone, bio je Škot Scott McTominay koji je suparničku mrežu pogađao dva puta, u 19. i 69. minuti. Na drugoj strani jedini strijelac bio je Palmer, na kraju prvog dijela za tadašnjih 1-1.

Premda je domaćin bio bolji mogao je Chelsea u završnom dijelu susreta ugrabiti bod, ali je udarac Broje završio na okviru vrata.

  • +2
Manchester United - Chelsea Izvor: Profimedia / Autor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Nogometaši Liverpoola teško su osvojili očekivana tri boda na gostovanju kod Sheffield Uniteda gdje su slavili 2-0. Pogodak koji je usmjerio dvoboj, kod posljednje momčadi s ljestvice, postigao je Virgil van Dijk u 37. minuti kada je dobro reagirao nakon kornera i žestokim udarcem zakucao loptu u domaću mrežu. U sudačkoj nadoknadi, u 94. minuti, ovaj je susret zaključio Szoboszlai golom za konačnih 2-0.

Time je Liverpool zadržao korak s vodećim Arsenalom, zaostaje opet dva boda.

Uvjerljivu je domaću pobjedu ostvario Fulham koji je s 5-0 svladao Nottingham Forest. Po goste su kobni bili Nigerijac Alexander Iwobi i Meksikanac Raul Jimenez. Obojica su postigla po dva pogotka, Iwobi u 30. i 73. minuti, a Jimenez u 34. i 54. minuti. Posljednji pogodak na susretu dao je Cairney u 86. minuti.

Drugu gostujuću pobjedu u sezoni ostvario je Bournemouth koji je s 2-0 pobijedio kod Crystal Palacea. Golove su dali Senesi u 25. i Moore u 92. minuti.

U četvrtak će još igrati Everton - Newcastle i Tottenham - West Ham.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore