ELITA NA DVA KOTAČA

Astana: Umjesto Contadora - Kišerlovski

30.07.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Trenutačno najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (24), desetoplasirani s ovogodišnjeg Gira d Italia, sljedeće će dvije godine voziti za kazahstansku momčad Astana

'Profitirat ću od mogućnosti da se adaptiram na novu momčad. U prvoj godini vozit ću za lidera, a dalje ćemo vidjeti,' izjavio je Kišerlovski.

Kišerlovski je profesionalnu karijeru započeo u slovenskoj momčadi Adria Mobil za koju je nastupao od 2005. do 2008. godine, 2009. je započeo u talijanskoj momčadi Amica Chips, a nakon njezina gašenja zbog financijskih problema prešao je u španjolski Fuji-Servetto, da bi ove godine vozio za talijanski Liquigas.

Momčad Astane je prije dva dana napustio trostruki pobjednik Tour de Francea (2007, 2009, 2010) Španjolac Alberto Contador, a očekuje se da će sa sobom povesti i četvoricu svojih sunarodnjaka koji su mu pomagali u ostvarivanju pobjeda.

Kazahstanci su vrlo brzo krenuli u akciju pronalaženja zamjena za Contadora i društvo, pa se osim Kišerlovskog kao nova imena u momčadi spominju trećeplasirani s ovogodišnjeg Toura, te pobjednik prošlogodišnjeg Gira Rus Denis Menčov i drugoplasirani s ovogodišnjeg Gira Španjolac David Arroyo.

Glavni tajnik Kazahstanskog biciklističkog saveza Valentin Rehert objavio je kako će se uvelike smanjiti i broj domaćih vozača u momčadi Astane.

'Ove su godine 50 posto vozača u momčadi bili Kazahstanci, a aj će se broj nešto smanjiti u 2011. jer s nekima od njih nećemo produžiti suradnju,' kazao je Rehert koji je dodao kako će '80 do 90 posto momčadi za sljedeću godinu biti poznato do kraja sljedećeg tjedna.'