ZDRAVLJE ISPRED SVEGA

Asanović otkrio zašto se razišao s Bilićem

28.06.2013 u 17:14

Bionic
Reading

Kao što smo u četvrtak pisali, Slaven Bilić odlazi za Tursku, točnije u Istanbul, gdje će voditi Bešiktaš. No, za razliku od mnogobrojnog društva u Moskvi, ovog puta sa sobom vodi tek dvojac Jurčević - Rak. Mjesta za Asanovića, Praliju, Gavrana i dr. Rakića u Bešiktašu zasad nema. Iako smo sigurni da bi ih Bilić rado vidio uz sebe

Posebice Asanovića, s kojim je kao trener surađivao punih devet godina, od 2004. godine kada su preuzeli mladu hrvatsku reprezentaciju, u kojoj su stasali Modrić, Eduardo, Ćorluka... Isti oni koje su kasnije povukli za sobom u A selekciju i ostvarili odlične rezultate, posebice u kvalifikacijama te na samom Euru 2008. u Austriji i Švicarskoj. 

'Proveo sam devet nezaboravnih godina s fantastičnim čovjekom i najboljim mladim europskim trenerom. Stekao sam neprocjenjivo iskustvo i nakon što operiram nos želim se posvetiti vlastitoj, nadam se inozemnoj karijeri', rekao je za Jutranji listAljoša Asanović, sudionik najvećeg reprezentacijskog uspjeha, osvajanja brončane medalje na SP-u u Francuskoj.

Dakle, Asanović će se trenutačno posvetiti sebi i zdravlju, a potom pokušati naći angažman. Navodno su ga već tražili iz grčkih klubova Panathinaikosa i Kavale, no tada je odlučio ostati uz Bilića. 

'Prioritet mi je inozemstvo, ambiciozan i dugoročan projekt s vizijom, ali kada za to dođe vrijeme razgovarat ću sa svakim zainteresiranim', zaključio je Asanović. I sigurni smo u jedno - nikakvih trzavica na relaciji Bilić - Asanović nema.