ODREKLI SE KRIVOGA...

Arsenal uništio sezonu Unitedu i izborio Wembley

09.03.2015 u 22:43

Bionic
Reading

Arsenal je u sjajnom dvoboju na Old Traffordu svladao domaći manchester United i plasirao se u polufinale engleskog FA kupa

Arsenal je slavio s 2:1 pogocima Nacha Monreala i Dannyja Wellbecka, dok je United krajem prvog dijela tek uspio uzjednačiti golom svoga kapetana Waynea Rooneya. Rooney je nakon sjajne akcije Argentinca Di Marije nastavio svoj sjajni golgeterski niz protiv Wengerovih topnika i postigao im i 12. gol u karijeri, no nije bilo dovoljno.


Prvi pogodak Nacho Monreal zabio je nakon lijepog dodavanja Oxlade Chamberlaina, a trenutak odluke došao je nakon što je Wellbeck iskoristio veliku grešku domaćeg vratara De Gee i Valencije. Španjolac je u ostatku utakmice opet branio sjajno, ali ta pogreška označila je da će United i ove sezone ostati bez trofeja... Danny Wellbeck je, s druge strane, još jednom pokazao da su ga se na Old Traffordu prelako odrekli. Prije isteka dvoboja isključen Di Maria je i isključen.

Osim Arsenala plamsan u polufinale ranije je osigurala Aston Villa, dok će preostala dva putnika na Wembley biti poznata nakon repriza dvoboja između Blackburna i Liverpoola te Readinga i Bradforda.