ENGLESKA

Arsenal u osmini finala FA kupa; 'topnici' sve riješili u prvom poluvremenu

27.01.2020 u 23:15

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala izborili su plasman u osminu finala FA kupa nakon što su u susretu 16-ine finala na gostovanju pobijedili Bournemouth sa 2-1

Golove za 'Topnike' zabili su Bakayo Saka (5) i Edward Nketiah (26), dok je pogodak za domaći sastav postigao Sam Surridge u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Arsenal će u osmini finala gostovati kod trećeligaša Poursmoutha.

Poznati su i ostali parovi osmine finala, a svakako najzanimljiviji ogled igrat će se na Stamford Bridgeu gdje će Chelsea ugostiti boljeg iz ponovljenog dvoboja Shrewsbury Towna i Liverpoola, a bila bi prava senzacija kada to ne bi bio europski prvak. Prvi susret je završio 2-2, a novi susret igrat će se na Anfieldu.

Liverpool je na gostovanju kod 16. momčadi trećeg razreda engleskog nogometa poveo 2-0, međutim domaćin je u nastavku zabio dva gola vodećoj momčadi Premiershipa izazvavši euforiju na stadionu Montgomery Waters Meadow. Međutim, teško je vjerovati da Shrewsbury Town može do podviga i na Anfieldu.

Branitelj naslova manchester City gostovat će kod Sheffield Wednesdayja, dok će Manchester United gostovati kod boljeg iz dvoboja Northampton Towna i Derby Countyja.

West Bromwich Albion našeg Slavena Bilića ugostit će pobjednika susreta Newcastle United - Oxford United.

PAROVI OSMINE FINALA

Sheffield Wednesday - Manchester City

Reading/Cardiff City - Sheffield United

Chelsea - Shrewsbury Town/Liverpool

West Bromwich Albion - Newcastle United/Oxford United

Leicester City - Coventry City/Birmingham City

Northampton Town/Derby County - Manchester United

Southampton/Tottenham - Norwich City

Portsmouth - Arsenal