TOPNICI U FORMI

Arsenal prekinuo crni niz favorita u FA kupu!

25.01.2015 u 18:52

Bionic
Reading

Nakon ispadanja četiri jaka kluba te remija Liverpoola i Manchester Uniteda, Arsenal je postao prvi od 'velikih' koji se uspio probiti u osminu finala FA kupa...

Subota je ponudila čitav niz iznenađujućih rezultata u engleskom FA kupu. Ispali su Chelsea i Manchester City od niželigaša, a od natjecanja su se također oprostili Southampton i Tottenham. Kad još tome pridodamo remije Manchester Uniteda i Liverpoola koji vode u ponavljanje utakmice, jasno nam je da je ovo bio poseban vikend na Otoku.

U nedjelju ipak nije viđeno ništa slično. West Ham je u ranijem terminu sredio Bristol City, Aston Villa Bournemouth, a Arsenal je postao prvi od 'velikih' koji se uspio probiti u osminu finala.

Topnici su u gostima kod slabašnog drugoligaša Brightona posao rano riješili, a golove su postigli oporavljeni Walcott i Özil u prvom dijelu te Rosicky u drugom. Domaćin je uspio smanjiti i dovesti utakmicu u neizvjesnu završnicu, ali više od toga nije mogao.


Arsenal je tako nastavio svoju dobru seriju rezultata, vezavši četiri trijumfa u nizu, od kojih je daleko najimpresivniji bio onaj u gostima kod Cityja prošle nedjelje.

FA kup:

Brighton – Arsenal 2:3 (O'Grady 50, Baldock 76 / Walcott 2, Özil 24, Rosicky 59)