NA RADARU

Arsenal opasno zagrizao za Diego Costu

18.12.2013 u 14:12

Bionic
Reading

Arsenalovi skauti otputovat će na dvije utakmice madridskog Atletica na kojima će pratiti 25-godišnjeg napadača Diega Costu, koji ove sezone igra u izvanrednoj formi...

Arsenalov menadžer Arsene Wenger i glavni klupski skaut Steve Rowley identificirali su napadača rođenog u Brazilu, koji se nedavno odlučio nastupati za španjolsku reprezentaciju, kao potencijalno pojačanje u siječanjskom prijelaznom roku. Arsenalovi skauti pratit će Costu u srijedu u ogledu Kupa kralja protiv Sant Andreua, te u subotnjem prvenstvenom susretu protiv Levantea.

Costa je u kolovozu dogovorio produljenje ugovora s Atleticom do 2018. godine. Vjeruje se da je u ugovor ubačena klauzula o odšteti u iznosu od oko 38 milijuna eura.

Ove sezone Diego Costa igra u senzacionalnoj formi. Zabio je 22 gola za Atletico u 21 utakmici u svim natjecanjima, odnosno 17 golova u 16 nastupa u Primeri, u kojoj dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca sa Cristianom Ronaldom.

Luis Suarez, Gonzalo Higuain, Stevan Jovetić i Wayne Rooney bili su Arsnalove želje prošlog ljeta, ali Wenger nije uspio dovesti nikoga od njih. Prioritet francuskog stručnjaka i dalje je dovođenje vrsnog napadača na Emirates. Ostaje za vidjeti mogu li 'topnici' uistinu osigurati usluge napadača oko kojeg se već dulje vrijeme podiže velika prašina.