ST. TOTTERINGHAM'S DAY

Arsenal 20. godinu zaredom proslavio svoj omiljeni 'blagdan'!

05.05.2015 u 10:04

Bionic
Reading

Rivalitet između Arsenala i Tottenhama toliko je velik da su navijači 'topnika' izmislili blagdan kojim obilježavaju dan kad na tablici Premiershipa Tottenham više matematički ne može dostići njihove ljubimce...

Nema mnogo ljubavi između dva sjevernolondonska kluba, a navijačima Arsenala od titula i pobjeda jedna je stvar ipak važnija: biti bolji od Tottenhama na ljestvici Premiershipa.

Zato je uobičajen prizor u Arsenalu sklonim pubovima da se jednako slave porazi mrskog rivala, kao i pobjede vlastitih ljubimaca, a sve je to otišlo toliko daleko da je izmišljen ' St. Totteringham's day'.

Ovaj takozvani blagdan zapravo je dan u godini kad Tottenham više matematički ne može dostići prednost Arsenala na ljestvici Premiershipa.

Ovog ponedjeljka navijači Arsenala čestitali su si novi 'St. Totteringham's day', nakon pobjede 3:1 u gostima kod Hulla. To je dvadeseti put zaredom da su 'topnici' ispred Spursa na ljestvici.

Posljednji put nije slavljen 'St. Totteringham's day' u sezoni 1994./5., kada je Arsenal bio slab i završio na 11. mjestu.