'GAUČI' OPET OPASNI

Argentina pobijedila Nigeriju uz majstorije Messija

06.09.2011 u 18:47

Bionic
Reading

U sklopu mini-turneje po Aziji Argentina je slavila protiv Nigerije 3:1 u Bangladešu. Junak utakmice bio je kapetan Lionel Messi koji je dva puta asistirao i naznačio kraj blijedih igara u dresu reprezentacije

Novi izbornik Alejandro Sabella očito je pronašao dobitnu formulu i razbudio usnule 'gauče' nakon debakla na Copa Americi. Iako su ga dobrano 'izlupali', Messi je bio nerješiva enigma za Nigerijce.

Prvi put se iskazao u 24. minuti kada je savršenim pasom od prve uposlio Higuanina koji je pogodio za vodstvo Argentinaca.

Samo dvije minute kasnije Messi opet pokazuje genijalnost, podsjetivši na Maradonu. Oduzevši loptu na sredini terena, omaleni Argentinac je započeo slalom, predriblavši trojicu nigerijskih igrača te je dobro pucao, no Dale Aiyenugba brani njegov udarac koji se odbija do Di Marie koji lako poentira za 2:0.

Početkom drugog poluvremena, u 47. minuti, Nigerijci se vraćaju u igru pogotkom Hoffenheimova prvotimca Obasija koji je primio povratnu loptu Victora Obinne.

Utakmicu rješava nigerijski branič Elderson autogolom u 65. minuti. Higuain je uputio udarac prema vratima Aiyenugbe koji odbija loptu samo do nespretnog Eldersona koji posprema loptu u vlastitu mrežu.